Organ nakliyle sağlığına kavuşanlar piknikte buluştu

Organ nakli ameliyatı geçirerek sağlıklarına kavuşanlar, Sarıyer Bahçeköy’de piknikte bir araya geldi. Nakilleri gerçekleşen ve artık sağlıklı bir yaşam süren en küçüğü 2, en büyüğü 70 yaşında olan hastalar, zor günlerinde yanında...

Google Haberlere Abone ol
Organ nakliyle sağlığına kavuşanlar piknikte buluştu

Organ nakli ameliyatı geçirerek sağlıklarına kavuşanlar, Sarıyer Bahçeköy’de piknikte bir araya geldi. Nakilleri gerçekleşen ve artık sağlıklı bir yaşam süren en küçüğü 2, en büyüğü 70 yaşında olan hastalar, zor günlerinde yanında olan ve bu süreci geride bırakmalarında büyük pay sahibi olan anne, baba ve yakınlarıyla baharın gelişini kutladı. Dedesinin verdiği böbrekle hayata tutunan 6 yaşındaki Ömer Balkan’ın mutluluğu görenleri duygulandırdı.

Yıllarca organ nakli için sıra bekleyen ve sonunda sağlıklarına kavuşanlar Bahar Country’de düzenlenen bahar pikniğinde bir araya geldi. Memorial Şişli Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, organ nakli yapılan yetişkinlerin ve çocuklarla güzel bir günde toplandıklarını söyledi. Organ bağışının hayat kurtardığına dikkat çeken Kalayoğlu, “Ameliyat olan çocuklar çimenlerin üzerinde koşabiliyorlar. Diğer çocuklardan farkı yok. Şunu söylemek istiyorum organ bağışı hayat kurtarır. Bundan sonra bütün nakil hastalarımızla burada toplanacağız. Bu heyecanı ülkemizin her yerine yayabilirsek organ bağış oranını arttırabiliriz. Bütün gücümüzle vatandaşlarımızın hayatını kurtarmak için elimizden geleni yapacağız bu daha başlangıç.” diye konuştu.

Dedesinin verdiği böbrekle hayata tutunan 6 yaşındaki Ömer Balkan da artık diğer çocuklar gibi koşup oynayabiliyor. Küçük Ömer’in annesi Nehir Balkan, organ bağışıyla birlikte çocuğunun hayatını özgürce yaşadığını, yeniden doğmuş gibi büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Böbreği ile Ömer’e hayat veren Mehmet Balkan ise torunun iyi olduğunu gördükçe mutluluğunun daha fazla arttığını belirtti.

Çok zor günler geçirdiklerini belirten anne Burcu Köktürk, 2 yaşındaki kızının, babasının verdiği karaciğerle hayata tutunduğunu ifade etti. Yaşadıklarını anlatırken göz yaşlarına hakim olamayan Köktürk, vatandaşların organ bağışında daha duyarlı olması gerektiğine dikkat çekti.

Kızına karaciğerini veren baba Muhammed Aydın, 2 yaşındaki kızının karaciğer nakli olması gerektiğini 6 aylıkken öğrendiğini ve büyük üzüntü yaşadığını söyledi. Aydın, duygularını şu ifadelerle dile getirdi: “7 aylıkken nakil oldu. İlk zamanlar biraz sıkıntı yaşadık ama şuan her şey yolunda. Kızım da bir organımın olduğunu bilmek çok büyük mutluluk.”

5 yıl diyalize girdikten sonra kadavra ile organ nakli olduğunu ve başka bir hastayla böbrek kardeşliği yaşadığını belirten Nihal Ertürk “Artık ailemize çok daha fazla zaman ayırabiliyoruz. Yaşam standartlarımız arttı daha önce diyalize bağlı yaşıyorduk. Sürekli bir yıpranma durumumuz vardı. Artık çok daha iyiyiz organ bağışlayan ailelere teşekkür ediyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar