Ordulu iş adamları yatırım için Kars'a geldi

Ordu İşadamları Derneği (ORİŞAD) üyesi işadamları, Kars Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KARSİAD) misafiri oldu. İş adamları ikili ve toplu görüşmeler yaparak yatırım alanlarını yerinde gördü.KARSİAD dernek merkezinde...

Google Haberlere Abone ol
Ordulu iş adamları yatırım için Kars'a geldi

Ordu İşadamları Derneği (ORİŞAD) üyesi işadamları, Kars Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KARSİAD) misafiri oldu. İş adamları ikili ve toplu görüşmeler yaparak yatırım alanlarını yerinde gördü.

KARSİAD dernek merkezinde öğle yemeği ile karşılanan ORİŞAD üyeleri yemek sonrası Kars'a yatırım için tasarlanan projeleri ele aldı. Kars'ın geleceğinin parlak olduğunu bildiren KARSİAD Başkanı Sultan Murat Dereci, "Kafkasya, İran ve Orta Asya pazarlarına yakınız, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının 2014'te faaliyete geçirilmesi düşünülüyor. Kars-Iğdır-Nahcivan demir yolu için proje çalışmaları tamamlanmış, Aktaş sınır kapısı ve Kars Lojistik merkezi ile Kafkasya ve Orta Asya daha da yakınlaşacaktır. Büyükbaş hayvancılık için geniş çayır ve meralarımız ile yem bitkisi yetiştiriciliği için elverişli arazilerimiz var. Gıda sanayinin kullanabileceği ham madde et, süt ve bal kaynaklarımız mevcuttur. Organik tarım ve hayvancılık için bozulmamış bir doğamız bulunmaktadır. Turizm ve hizmet sektöründe, Sarıkamış kayak merkezimiz, il merkezinde tarihi yapılanmalarımız, kazımız ve medeniyet beşiklerinden Ani harabeleri gibi bir turizm değeri bulunmaktadır. Bu alanlar için birçok altyapı eksikliklerimiz var. Otel ve konaklama, restoran ve bunlara mukabil altyapı eksikliklerimizin olduğu aşikârdır. Bu noktalarda yatırıma ihtiyaç duymaktayız." dedi.

'SOĞUK İKLİMDEKİ KARS ÇOK SICAK İNSANLARA SAHİP'

Geçen hafta KARSİAD'ı Ordu'da ağırladıklarını ifade eden ORİŞAD Başkanı Bekir Erbaş, "Görüyorum ki bu ziyaretler amacına hizmet etmekte. Kesinlikle ziyaretlerin boş olmadığı burada bir kez daha gerçekleşmiştir. Kars bizim için soğuk ikliminden ibaretti. Burada da görülüyor ki çok sıcak insanlara sahipler. Önceki hafta Ordu'yu konuştuk, bu hafta da Kars'ı konuşuyoruz. Başkan Dereci'nin neredeyse 'Kars yakında başkent olacak' demediği kaldı. Ki bu sunumu için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bizleri son derece bilgilendirdi." ifadelerini kullandı.

KARSİAD Genel Sekreteri Fatih Baş ise "Misafirlerimize tarihimizi ve kültürümüzü gösterdik, Harakani Hazretleri'ni ziyaret ettik ve Kars kazını tattırarak uğurladık. Umarım bu ziyaret birçok yatırıma vesile olur. Çünkü Kars'a çok yatırım gelmeli." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar