“O’nun (s.a.v) getirdiği değerlere çok ihtiyacımız var”

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed(s.a.v)’in doğum günü nedeniyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri kapsamında Sivas’ta bir program düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
“O’nun (s.a.v) getirdiği değerlere çok ihtiyacımız var”

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed(s.a.v)’in doğum günü nedeniyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri kapsamında Sivas’ta bir program düzenlendi. Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Allah Resul’ünün insanlığa getirdiği değerlere bugün de çok ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sivas Müftülüğü tarafından 4 Eylül Spor Salonu’nda düzenlenen programa, Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlandı. Müftü Recep Şükrü Balkan, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle her yıl farklı bir konunun ön plana çıktığını belirterek, “Bu sene gerçekten çok önemli bir konuyu Peygamber din ve samimiyet konusunu merkeze alarak bu yıl ki kutlu doğum haftası programlarını icra etmeye çalışıyoruz. Dünyada İslam alemi büyük bir bölünmüşlük ve parçalanmışlık ve dengesizlik içerisindedir bunu hepimiz görüyoruz. Rabbim inşallah yine birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Din ve Samimiyet’ konulu söyleşisini gerçekleştirdi. Geçmişte yaşamış Peygamber aşkı ile yanan insanlardan bahseden Erbaş, ”14 asır önce Resullah’ın (s.a.v) aşkıyla yanan insanlar gibi bugün de O'nun aşkıyla yanmak gerek. Çünkü onun insanlığa getirmiş olduğu, değerlere o kadar çok ihtiyacımız var ki, gönlümüz yanarak, kalbimiz O'nun hicranıyla tutuşarak o değerleri yeniden yeşertmemiz gerekiyor. Bunun için şairlerimiz, tasavvuf erbabı, Allah dostları, Efendimiz’i nasıl anlatmışlarsa, bizler de onların yazdıklarını okuyarak özellikle Allah aşkı ile ilgili tasavvuf eserlerini okuyarak, o aşka hepimizin sahip olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Sunumun ardından ‘Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve siyer yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlu Doğum Haftası programı tasavvuf müziği konseri ile sona ererken, vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. CİHAN

Yorumlar