O'nu okuyup ödül kazandılar

Malatya Eğitimciler Derneği (MEDER) ile Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen Hz.

Google Haberlere Abone ol
O'nu okuyup ödül kazandılar

Malatya Eğitimciler Derneği (MEDER) ile Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen Hz. Muhammed (SAV)'i daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen Herkes O'nu Okuyor yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül törenine yoğum katılım nedeniyle birçok izleyici programı ayakta izlemek zorunda kaldı.

Ortaokul, lise ve yetişkin olmak üç kategoride Hz. Peygamber’in hayatını anlatan üç eserin okutulduğu yarışmada, umre, bisiklet, tablet bilgisayar, çeyrek altın, oyun konsolu gibi 444 ödül düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül törenine yoğum katılım nedeniyle birçok izleyici programı ayakta izlemek zorunda kaldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda MEDER Başkanı Fatih Kırgil yarışmaya ilişkin bilgiler verdi.

'Herkes Onu Okuyor’ okuma kampanyası ile 7’den 70’e herkesin Hz. Muhammed’i yarışarak tanıma imkanı bulduğunu söyleyen Kırgil, neresinden bakılırsa bakılsın yarışmanın kaybedeni olmadığını vurguladı. Hz. Muhammed'in hem yaşadığı dönemde hem de kendisinden sonraki her dönemde mesajlarıyla insanları aydınlattığını söyleyen Kırgil, “Yarışmayla Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatı, ahlakı, barışçıl kişiliği, yaptıkları, İslam'ı yayma çabaları sırasında yaşadığı zorluklar ve sabrı anlama, algılama, öğrenme imkanı bulundu. Birçok kişinin Hz. Peygamber ile ilgili kitapları okuması teşvik edilerek ve O’nun hakkında doğru ve aydınlatıcı bilgiler edinmesi sağlandı." dedi.
Hz. Muhammed'in, karanlık içinde, yozlaşmanın, ahlaksızlığın olduğu bir dönemde koyduğu esaslarla o topluma huzur getirdiğini anlatan Kırgil, günümüzde de bu huzura ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Dernek Başkanı Kırgil’in konuşmasının ardından öğrencilerin seslendirdiği ilahiler izleyenleri doyumsuz manevi haz yaşattı. İlahilerin ardından ödül törenine geçildi. Kaybedeni olmayan yarışmada aylardır Hz. Peygamber'in hayatını okuyanlar okuduklarının maddi semerelerini törenle aldı.

O'nun hayatını konu edinen Sonsuz Nur, Efendimiz ve Efendiler Efendisi isimli eserleri okuduktan sonra sınavda başarı gösteren kişilere 444 ödül verildi. 5’e kişi umre, tam ve yarım altın, oyun konsolu, bisitlet, top ve forma gibi ödüller Dernek Başkanı Fatih Kırgil, Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Başkanı Suat Sarın tarafından dağıtıldı.

SOMALİLİ ÖĞRENCİ DE YARIŞMANIN BİRİNCİLERİNDEN

Yarışmada Somalili lise öğrencisi Abdulnasır Muhammed de liseler kategorisinde dereceye girdi. Yarışmada başarılı olan Abdulnasır umre ödülü kazandı. Kimse Yok mu Derneği'nin 2011 yılında Türkiye’ye getirerek burslu okuma imkanı sunulan 445 Somalili çocuktan biri olan 15 yaşındaki Abdülnasır Muhammed, Hz. Peygamber’i okuyup yarışarak ödül kazanmanın ayrı bir mutluluğu olduğunu söyledi. Türkiye'de ve Malatya'da yaşamaktan memnun olduğunu ifade eden Abdulnasır, Türkçe'yi iyi derece öğrendiğini kaydetti. Ailesini özlediğini söyleyen Abdülnasır Muhammed, her hafta sonu bir defa annesi, babası ve kardeşleriyle telefonla görüştüğünü bildirdi. Abdülnasır Muhammed, "Derslerim iyi. Kimya dersini seviyorum. Öğretmenlerimden de Türkçe öğretmenimiz Emin Yeşil'i seviyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar