O'nu okuyanlar, şimdi O'na gidiyor

Peygamber Yolu Derneği'nin Peygamber Efendimiz'i daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlediği ‘Herkes O'nu Okuyor’ yarışmasının kazananları, umre için yola çıktı. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan hareket eden 210 kişilik ilk kafile,...

Google Haberlere Abone ol
O'nu okuyanlar, şimdi O'na gidiyor

Peygamber Yolu Derneği'nin Peygamber Efendimiz'i daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlediği ‘Herkes O'nu Okuyor’ yarışmasının kazananları, umre için yola çıktı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan hareket eden 210 kişilik ilk kafile, yakınları tarafından gözyaşları içinde uğurlandı. Yarışma kapsamında toplamda bin 50 kişi, 4 grup halinde birer hafta ara ile Ramazan ayına kadar Peygamber Efendimiz'i ziyaret etmiş olacak.

İlk kafile ile kutsal topraklara doğru yola çıkan Herkes O'nu Okuyor Koordinatörü Dr. Reşit Haylamaz, "O’nun hayatını okuyan insanlar, Efendimiz'in sahabelerimizin ayağının değdiği yerde orada fiili olarak mekanla bütünleşip Efendimiz'i bir kez daha yad etmeye vesile olacak inşallah. Hem ibadet yapılmış olacak, hem bilgilerimiz yenilenmiş olacak. Ülkenin farklı yerlerindeki birçok insan bu vesile ile bir araya geldi." diye konuştu. Umrenin bir hafta süreceği bilgisini veren Haylamaz, umre öncesinde, yarışma vesilesi ile insanlarda ön bilginin oluştuğunu, bütün umrelerde de böyle bir hazırlığın olmasını temenni etti.

Haylamaz, "Bilgilerini mekanlarla bütünleştirip daha kalıcı hale getirecekler. Gidemeyenlerin selamlarımı götürecekler. Aynı zamanda orada daha farklı duygularla bilgilerini pekiştirip döndükten sonra burada Efendimiz (as) Cenab-ı Hakkın bizden istediği hayatı yaşamaya matuf bir duruş sergileyecekler." dedi.

Umre hediyesi kazanan yarışmacıların kimi ben daha gencim benim yerine babam gitsin oraları görsün diyerek 69 yaşındaki babasını kendi yerine gönderdi. Kimi de genç yaşta oralara gitmenin mutluluğunu yaşadı. 77 yaşındaki Remzi Öztürk kızının vesilesi ile umreye gidenlerden. Kızı yarışmada İzmit 3.’sü olan Öztürk, "Kızıma yarışmaya girdi, beni umreye götür dedim. Dua niyetine geçti çok şükür Allah nasip etti. Şimdi gidiyorum. O'na gitmek için 60 yıldır bekliyorum. Ziyaret yerlerine Allah izin verirde ulaşabilirsek, yüce Allah'a yalvaracağız. Ümmet-i Muhammed'e dua edeceğim." sözleri ile mutluluğunu dile getirdi.

İstanbul'un Anadolu yakasında dereceye girerek umreye gitmeyi hak kazanan Harun Çıtak da, yaşadığı mutluluğu şu sözlerle dile getirdi: "Hayatım boyunca bir çok sınava girdim, benim için en güzel bu sınavdı. Sabahları işe gitmeden ve iş dönüşü sınava hazırlanarak kazandım. Umre gibi bir niyetle kutsal topraklara gitmek bizim için çok mutluluk verici." Harun bey umre kazanınca eşi de almış valizini ve ardında 3 yaşındaki kızlarını bırakarak böyle güzel bir yola çıkmışlar. Eşi Ayşe hanım ise bu mutluluğu, Alın teri ile kazanılmış en büyük mutluluk" olarak tanımlıyor.

"Okuduklarımızı birebir yaşamaya gidiyoruz." diyen Gülşen Asa yarışmaya Bursa 5.si olmuş. 36 yaşındaki Sevda Gültekin ise, "Kazansaydım ya annemi ya da babamı gönderecektim. Ben daha önce gittim. Şimdi çifte kazançlıyım babamı göndermek nasip oldu. " diyor. Kızının kendisini yarışma vesilesi ile umreye göndermesinden mutluluk duyan 69 yaşındaki Hüseyin Gültekin ise buna vesile olanlara teşekkür etti. Ordu il birincisi olan Esra Bayram da annesini kendi yerine umreye gönderdi. Kafilenin en genci Yakup Dilmen ise üniversite 3 sınıf Ağrılı bir genç. Herkes O'nu Okuyor kendi ilinde birinci olan Dilmen Efendimiz'e gitmenin sevincini gözyaşları ile anlattı.

Umre'ye gidenler, 31 Mayıs'ta Türkiye'ye dönecek.

CİHAN

Yorumlar