Önek öğretmenden engelli Muhammed’e ‘Kutlu Doğum’ hediyesi

Diyarbakırlı öğretmen Yahya Kamçı, doğuştan engelli olan ve tekerlekli sandalyesi olmadığı için büyük sıkıntı çektiğini öğrendiği 6 yaşındaki Muhammed Baran Kurt’a, Kutlu Doğum Haftası'nda sürpriz yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Önek öğretmenden engelli Muhammed’e ‘Kutlu Doğum’ hediyesi

Diyarbakırlı öğretmen Yahya Kamçı, doğuştan engelli olan ve tekerlekli sandalyesi olmadığı için büyük sıkıntı çektiğini öğrendiği 6 yaşındaki Muhammed Baran Kurt’a, Kutlu Doğum Haftası'nda sürpriz yaptı. Kamçı, iki aylık ek ders ücretiyle aldığı tekerlekli sandalyeyi Muhammed’e hediye etti. Sandalyeye kavuşan küçük Muhammed’in yüzündeki tebessüm örnek öğretmeni duygulandırdı. Öğretmen Kamçı, “ Muhammed’in o sevinci bütün dünyaya değdi. Babasının zor şartlarda çalıştığını duyunca Muhammed’e sandalye almaya karar verdim. Kutlu doğum haftasına denk gelmesi ayrı bir güzellik oldu.” dedi.
Diyarbakır’da bugüne kadar bine yakın kan davalı aileyi barıştıran ve geçen yıl ek ders ücretlerini biriktirerek çalıştığı okulun bahçesine mermer çeşme yaptıran Yahya Kamçı, bu ve benzer çalışmalarından dolayı yılın öğretmeni seçilmişti. Bir öğretmen arkadaşının Bağlar ilçesinde ikamet eden ve maddi durumları iyi olmayan bir ailenin çocuğunun tekerlekli sandalye ihtiyacının olduğunu öğrendiğini anlatan Kamçı, “ Ailenin durumunu çok iyi değildi. Evin reisi İşkur bünyesinde yerleştirildiği bir işte çalışıyordu. Biz toplum bir ferdi olarak bu konuya duyarsız kalamazdık” diye konuştu.
Kendisinin de 6 yaşında Muhammed adında bir çocuğunun olduğunu belirten Kamçı, “ Kendimi o ailenin yerine koydum, empati yaptım. Bu dünyada yarın kimin ne olacağı belli değil. Muhammed doğuştan engelliydi ve bir sandalyeye ihtiyacı vardı. Küçük bir Muhammed’i sevindirmek bize nasip oldu” şeklinde konuştu. Kamçı, sandalyeyi alıp çalıştığı okulun müdür yardımcısı Nusret İla ile birlikte eve götürürken Muhammed’in gözlerindeki sevinci görünce duygulandığını dile getirdi. Kamçı, “ Diyarbakır’da gerçek manada mağdur olan, yoksulluk yaşayan ve bunu çıkıp söylemeye bile utanan binlerce insan var. Biz elimizden geldiği kadar, gücümüz yettiği kadar herkese yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı. Muhammed’in babası Mehmet Kurt ise Kamçı’ya teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar