On dakikalık yağmur Bursa’da yolları göle çevirdi

Yurdun özellikle batı bölgelerini etkisi altına alan sağanak yağmur, Bursa’da aniden bastırınca yollar göle döndü.Bursa’da kentin doğu kesiminde etkili olan gök gürültülü sağanak yağış günlük hayatta zorluklara neden oldu. Yağmura...

Google Haberlere Abone ol
On dakikalık yağmur Bursa’da yolları göle çevirdi

Yurdun özellikle batı bölgelerini etkisi altına alan sağanak yağmur, Bursa’da aniden bastırınca yollar göle döndü.

Bursa’da kentin doğu kesiminde etkili olan gök gürültülü sağanak yağış günlük hayatta zorluklara neden oldu. Yağmura yakalanan vatandaşlar duraklar, çatı altı ve metro istasyonlarına sığınırken, bazıları ise yağmura aldırmadan yoluna devam etti. Trafikte aksaklıklara neden olan sağanak yağışta araçlar ilerlemekte büyük zorluk çekti.

Hazırlıksız yakalanmalarına rağmen yaklaşık 40 derece sıcakların hakim olduğu dönemde yağmura sevinen vatandaşlar, çareyi ilk bulduğu yere sığınmakta buldu. Bazıları ani yağmurda metro istasyonuna ve çatı altına sığındığını belirtirken, bir kısmı da son yağışların tarlalara iyi geleceğini vurguladı.

Meteoroloji bölge müdürlüğünden alınan bilgiye göre; yer yer etkili olan sağanak yağışın akşam saatlerinde etkisini yitirmesi öngörülüyor. Özellikle Marmara Bölgesi'nde etkili olan gök gürültülü sağanak yağışın yarından itibaren iç ve doğu bölgelere doğru kayması bekleniyor.

Bugün akşama kadar aralıklarla Bursa’da etkili olacak sağanak yağışın metrekareye yaklaşık 1,5 kilogramlık düştüğü kaydedildi. Yaşanabilecek ani su baskınlarına karşı vatandaşları uyaran yetkililer, ilgililerin duyarlı ve dikkatli olmalarını istedi.

CİHAN

Yorumlar