Ölümlü kazaların sık yaşandığı kara noktalarda hız denetimi netice verdi

Trafik kazalarını önleme amacıyla aralıksız sürdürülen hız denetimlerinin ölümlü kazaları azalttığı belirtildi. Kara nokta olarak adlandırılan Zonguldak-Kozlu sahil yolunda, hız denetiminin uygulandığı 2011’den bu yana ölümlü kaza...

Google Haberlere Abone ol
Ölümlü kazaların sık yaşandığı kara noktalarda hız denetimi netice verdi

Trafik kazalarını önleme amacıyla aralıksız sürdürülen hız denetimlerinin ölümlü kazaları azalttığı belirtildi. Kara nokta olarak adlandırılan Zonguldak-Kozlu sahil yolunda, hız denetiminin uygulandığı 2011’den bu yana ölümlü kaza yaşanmadığına dikkat çekildi.

Trafik Haftası kapsamında Zonguldak Valiliği önünde bir tören düzenlendi. Törene; Zonguldak Vali Yardımcısı Vekili Hasan Yaman, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Türüt, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende, trafik kazalarında yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, peşinden İstiklâl Marşı okundu.

Daha sonra kürsüye gelen Zonguldak İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Türüt, trafik kazalarında çok insanın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “2007 yılında ortalama olarak trafik kazalarında kaybettiğimiz insan sayısı 4 bin civarındadır. Ortalama 250 bin civarında da yaralımız vardır. Bu çok ciddi bir rakam. Bu verilerden sonra devletin üst kademesince kazaların önlenmesine yönelik proje yürütüldü. Bu projeler kapsamında ilimizde çok titizlikle yürüttüğümüz çalışma kapsamında trafik kazaları sonrası kayıplarda çok ciddi manada azalmalar oldu. Somut bir örnek olarak, Kozlu sahil yolu ve Kozlu kavşağı ilimizde kara nokta olarak adlandırılmaktaydı. Çünkü burada ciddi manada trafik kazaları meydana gelmekteydi. Ancak bu önlemler neticesinde 2011 yılından itibaren Kozlu sahil yolunda ölümlü kazamız yok. Hatta ciddi yaralanmaya sebep olan trafik kazamız olmamıştır.” dedi.

HIZ VE EMNİYET KEMERİ DENETİMİ ARTACAK

Türüt, bundan sonraki süreçte şehir içi ve şehir dışında hız denetimlerine ilave olarak emniyet kemeri kullanımı konusunda denetimleri artıracaklarını kaydetti. Türüt, şunları söyledi: “Hız denetimleri çok ciddi manada devam etmektedir, emniyet kemerinin de şehir içi ve şehir dışında yüzde 100 kullanımı amaçlanmıştır. Bu çabalarımız devam ediyor. Başka bir şey daha söyleyeyim; örneğin geceleyin de artık hız denetimi yapıyoruz. O yüzden bütün vatandaşlarımızı özellikle hız konusuna dikkat etmeye davet ediyorum.”

CİHAN

Yorumlar