Olgunlaşma Enstitüsü, Türk yemek kültürünü yaşatacak

Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nde Sosyal Destek (SODES) Programı kapsamında Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı Projesi çerçevesinde oluşturulan endüstriyel mutfak törenle hizmete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Olgunlaşma Enstitüsü, Türk yemek kültürünü yaşatacak

Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nde Sosyal Destek (SODES) Programı kapsamında Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı Projesi çerçevesinde oluşturulan endüstriyel mutfak törenle hizmete açıldı. Mutfağın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Halis Arslan, enstitünün bu proje ile Türk yemek kültürünü en iyi şekilde temsil edeceğini vurguladı.

Projenin 12 ay süreceğini ve 160 bin TL’lik bir maliyeti olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Arslan, proje kapsamında 30 vatandaşın aşçı yardımcısı sertifikası alacağını dile getirdi. Adana’da ilerleyen zamanlarda yemek festivali yapılacağını da duyuran Arslan, “Bu işin öncülüğünü de Olgunlaşma Enstitüsü yapacak. Bütün mesele şudur, herkes yemek yapar ama o mutfakta lezzeti ortaya çıkarmak kolay değildir. Onun için aşçılarımız bu işi severek, kucaklayarak, gönülden, kalpten yapıyorlarsa her şey lezzetli olur.” Dedi.

Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur da, Türk mutfağının korunması, geliştirilmesi ve geleceğe yansıtılması noktasında yapılacak her türlü katkının övgüye ve takdire değer olduğunu vurgulayarak, “Dolayısıyla ülke kültürüne, Türkiye’nin gelecek vizyonuna katkı sağlayacak her türlü adımın mutlaka desteklenmesi ve takip edilmesi, yürütülmesi gerektiğini değerlendiriyorum.” Diye konuştu.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın ise, Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı adlı projenin okulları tarafından yapılan üçüncü proje olduğunu belirtti. Proje ile okula güzel bir atölye kazandırıldığını ifade eden Kalın, katkı koyanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından pasta kesilirken, daha sonra da protokol tarafından mutfağın açılış kurdelası kesildi.
CİHAN

Yorumlar