Okuma gözlüklerinden kurtaran tedaviyi Türkiye'ye getirdi

Bir İnci Göz Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Faik Oruçoğlu, yakını görme bozukluğu (presbiyopi) olan 5 hastaya 'Kamra Inlay” ismi verilen bir mikroaparat yerleştirerek, hastanın okuma gözlüklerinden kurtulmasını sağladı.

Google Haberlere Abone ol
Okuma gözlüklerinden kurtaran tedaviyi Türkiye'ye getirdi

Bir İnci Göz Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Faik Oruçoğlu, yakını görme bozukluğu (presbiyopi) olan 5 hastaya 'Kamra Inlay” ismi verilen bir mikroaparat yerleştirerek, hastanın okuma gözlüklerinden kurtulmasını sağladı.

Daha evvel uluslararası toplantılarda bilgisi verilen Kamra Inlay ile presbiyopi tedavisi, İstanbul’da ilk kez Bir İnci Göz Hastanesi ameliyathanesinden yapılan canlı yayınla göz hekimlerine tanıtıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Faik Oruçoğlu, yakını görme bozukluğu problemi yasayan insanların kitap, gazete veya bilgisayar ekranından yazı okurken zorlanma şikayetinde bulunduklarını ve yakın gözlüğü kullanma zorunluluğundan dolayı sıkıntı çektiklerini dile getirdi. Oruçoğlu, "40 yaş üzeri nüfusun artışı ile beraber, yakın görme sorunlarına sıkça rastlanılmaktadır. Dünya nüfusunun 2 milyara yakınında yakın görme sorunu olduğu düşünülmektedir. Kamra Inlay, yaşa bağlı presbiyopi tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilmiş ve dünyada 50 ülkede 20 binden fazla insana güvenle uygulanmış bir tedavi yöntemidir." diye konuştu. Lazer tedavisi ile birlikte kullanılan yeni yöntemle başarı şansının yüksek olduğunu söyleyen Oruçoğlu, şunları kaydetti:

"Bu tedaviyi uyguladığımız hastada derinlik hissi artıyor ve derinlik hissi arttığı için de uzak, orta ve yakın mesafeleri eşit görebiliyor. Son dönemlerde geliştirilen bu teknik dünyada ve Türkiye'de aynı zamanda kullanılmaya başladı. Biz de hastanemizde hastalarımıza uyguluyoruz. Operasyonu, başından sonuna kadar sadece damla anestezisi ile yapıyoruz. IFS (Femtosaniye Lazer) ile korneada kusursuz bir cep oluşturduktan sonra eğer hastada uzak görme problemi de varsa önce lazer tedavisi ile bu problem giderip, hemen ardından Kamra Inlay daha önce oluşturulan cebe yerleştirilerek işlem sonlandırıyoruz. Hasta operasyon süresince herhangi bir ağrı hissetmez. 10 dakika içerisinde tamamlanan tedavi sonrasında dikiş ya da bandaj kullanılmaz. Kamra bir tuz tanesinden daha hafif (5 mikron kalınlığında) ve göz bebeği renginde olup, gözde belli olmamaktadır. Hasta hemen ertesi gün sosyal yaşantısına dönebilir."

Geçen pazar günü Faik Oruçoğlu tarafından, göz hekimlerine tanıtım amacıyla canlı yayınlanan ameliyatla gösterilen uygulamada ilk ameliyat olan kişi TİM eski Başkanı ve işadamı Oğuz Satıcı oldu. Gönüllü olarak gözüne operasyon yaptıran Satıcı, "Ameliyat esnasında ve sonrasında hiç bir ağrı hissetmedim. Şu an çok net olarak görüyorum." dedi. Ameliyatın hemen ardından sosyal yaşantısına döndüğünü söyleyen Satıcı, aparatın dışarıdan bakınca belli olmamasının ve sonrasında bandaj kullanılmamasının sistemin avantajı olduğunu vurguladı.
CİHAN

Yorumlar