Okulları ortaokula dönüştürülen ilkokul velileri eylem yaptı

İzmir'in Bornova ilçesinde, Şehitler Ortaokulu’ndaki ilköğretim öğrencilerinin başka okullara gönderilmesine velileri tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Okulları ortaokula dönüştürülen ilkokul velileri eylem yaptı

İzmir'in Bornova ilçesinde, Şehitler Ortaokulu’ndaki ilköğretim öğrencilerinin başka okullara gönderilmesine velileri tepki gösterdi. Okul önünde toplanarak eylem yapan veliler, çocuklarının uzak okullara gönderildiğini söyleyerek başka okula göndermeyeceklerini belirtti.

Altındağ semtinde bulunan Şehitler Ortaokulu içerisinde bulunan Şehitler İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerin başka okullara gönderilmek istenmesine velileri tepki gösterdi. Çocuklarının 3. sınıfa gittiğini belirten veliler, “Önümüzdeki yıl Yunus Emre İlkokulu adlı okula gönderileceği bize belirtildi. Çocuklarımızın bu değişiklikte okul kıyafeti, servis parası gibi masraflar da bu sonuç düşünülmeden bizlere yüklenmiştir. Okul bize ulaşım açısından oldukça uzak konumdadır. Mahallede oturan ailelerin durumu hiç düşünülmemiş ve civar mahallelere sokak başı ilkokul seçilirken Şehitler Ortaokulu olarak belirlenmiştir. Bizim çevremizde çocuklarımızı götüreceğimiz ilkokul kalmamıştır. Ortaokula giden bir çocuk uzak bir okula yürüyebilir ancak 1. sınıfa giden bir çocuk, bize belirtilen okullara yürüyemez.” dedi. Konunun tekrar gözden geçirilmesini isteyen veliler, aksi takdirde çocuklarını okula gönderemeyeceklerini ifade etti. Dilekçe yazarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiklerini sözlerine eklediler. CİHAN

Yorumlar