Okulda öğrendikleri İngilizce'yi, ailelerine öğretiyorlar

Ordu Sahil Koleji öğrencileri öğrendikleri İngilizceyi 'Aileme İngilizce Öğretiyorum' projesi kapsamında ailelerine de öğretiyor.

Google Haberlere Abone ol
Okulda öğrendikleri İngilizce'yi, ailelerine öğretiyorlar

Ordu Sahil Koleji öğrencileri öğrendikleri İngilizceyi 'Aileme İngilizce Öğretiyorum' projesi kapsamında ailelerine de öğretiyor. Proje hakkında bilgi veren Sahil Koleji İngilizce Zümre Başkanı Uğur Güler, amaçlarının öğrencilerin öğrendikleri yabancı dili pekiştirmesi ve ailelerin de basit İngilizce yapılarını kullanabilmeleri olduğunu söyledi.

Proje kapsamındaki öğrenciler, ailelerine günlük hayatta kullanacakları İngilizce yapı ve cümleleri öğretiyor. Pratik yaptıkları anı da kameraya çekip okulda arkadaşlarına izletiyor. Bu proje ile öğrencilik yıllarına döndüklerini söyleyen öğrenci velilerinden Nazmiye Avcı, projeyi çok faydalı bulduklarını söyledi. Çocuğunun bir öğretmen gibi kendisine öğrettiği cümleleri ezberleyen Oya Demir de projeden memnun olduğunu ifade etti. Demir, konuşmaların kamera ile çekilip, hatalarının düzeltilmesi için okula gönderilmesini uygulamasını da faydalı bulduğunu söyledi. 6. sınıf öğrencilerinden Nuh Civelek ise en büyük problemlerinin öğrendikleri İngilizce'yi okul dışında kullanamamak olduğunu belirterek, bu yolla eve geldiğinde ailesiyle pratik yapabilmenin mutluluğunu yaşadığını anlattı.

Sahil Koleji Müdürü İsmail Akgül, proje ile ilgili şunları söyledi: "Velilerimizin yaptıkları çekimler, öğrenci ve öğretmenler tarafından izlendi ve tam not verildi. Bu olayın hiç İngilizce bilmeyen velilerimiz tarafından başarı ile uygulanmasının öğrencilerimizin motivasyonunu olumlu yönde etkilediğini görüyoruz." CİHAN

Yorumlar