Okulda ilk kez düzenlenen lokma günü gelenekselleşecek

Birçok okulda mezuniyet öncesi ve sonrasında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bursa’da bir okul alışılmışın dışında lokma dökme geleneği başlattı. Bursa Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, ilk kez düzenlediği etkinlik ile öğrencilerine...

Google Haberlere Abone ol
Okulda ilk kez düzenlenen lokma günü gelenekselleşecek

Birçok okulda mezuniyet öncesi ve sonrasında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bursa’da bir okul alışılmışın dışında lokma dökme geleneği başlattı. Bursa Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, ilk kez düzenlediği etkinlik ile öğrencilerine sürpriz yaptı. Okul bahçesinde park etmiş bir araç üzerindeki büyük kazanlarda dökülen sıcak lokmalar uzun kuyruklar oluşturan öğrencilere dağıtıldı. Lokmaları alan bin 500 civarındaki öğrenci, uygulamanın çok güzel olduğunu belirterek, devam ettirilmesini istedi.

Uygulamanın bundan sonra geleneksel olarak devam edeceğini açıklayan Okul Müdürü Cengiz Aksoy, "Kaybolan değerlerimizi tekrar canlandırmak adına daha önceki yıllarda Anadolu’da yapılan ve insanlara yemek dağıtım işini de anımsatırcasına böyle bir organizasyon düşündük. Bunu geleneksel lokma günü olarak düzenlemeyi düşünüyoruz. Okulumuzda yaklaşık 2 bin civarında öğrenci var. Bu sabahtan akşama kadar devam edecek bir etkinlik, tüm öğrencilerimize burada lokma dağıtmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu uygulamayı biraz daha genişleterek mezun olan öğrencilerimizi de bu lokma gününe davet edip bu günü daha güzel ve geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Uygulamanın baş aktörlerinden İngilizce öğretmeni Ebru Tutkun Satılmış, öğrencilere sezonun son günlerinde böyle bir etkinlikle sürpriz yaptıklarını belirterek, "İnşallah önümüzdeki yıllarda elimizden geldiğince daha güzel bir çalışma yapacağız. Şu anda tahmini en az bin 500 kişiye lokma dağıtmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Lokma alan öğrenciler ise uygulamayı çok beğendiklerini vurguladı ve lokma dağıtma işinin geleneksel olarak her yıl yapılması gerektiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar