Okulda cıvadan etkilenen 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Ankara Keçiören'de, Uygur Ortaöğretim Okulu'nda, cıvadan etkilenen 30 öğrenci hastanede tedavi altına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Okulda cıvadan etkilenen 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Ankara Keçiören'de, Uygur Ortaöğretim Okulu'nda, cıvadan etkilenen 30 öğrenci hastanede tedavi altına alındı.

Olay, Çarşamba günü Uygur Ortaöğretim Okulu'nda meydana geldi. Alınan bilgiye göre, öğrenciler gittikleri Fen ve Teknoloji laboratuvarından aldıkları cıvayla sınıfta oynarken kalorifer ve sıraların üzerine döktü. Sınıf öğrencilerinden E.K., dökülen cıvayı elleriyle temizlemeye çalıştı. Okulda midesi bulanan ve başı dönen E.K., evde belirtilerin artması üzerine ailesi tarafından Keçiören Araştırma ve Eğitim Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan tahlillerde, vücudunda normal değerlerin iki katından fazla cıva tespit edilen E.K., Keçiören Meslek Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

Keçiören Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alınan E.K.'nın durumunu gören doktorlar, okul yönetimini arayarak sınıfta bulunan diğer öğrencilerin de cıvadan etkilenme ihtimaline karşın hastaneye gelmelerini istedi. Okul idarecilerinin ulaştığı velilerin birkısmı bugün çocuklarını hastaneye getirdi ve toplamda 30 öğrenci tedavi altına alındı.

Konuyla alakalı kendilerine haber verilmemesinden ve cıva tüplerinin öğrencilerin kolayca erişebilecekleri bir yerde bulunmasından dolayı okul yönetimine tepki gösteren veliler okulun ilgisizliğinden şikayet etti. Veliler, konu ile ilgili her türlü yasal girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Sınıfta dökülen cıvayı temizlemeye çalışan E.K., üzerinde ağır metal yazan tüpleri görünce merak ettiğini ve kağıdın içersine doldurduğu cıvayı daha sonra sınıfa götürüp derste oynadığını söyledi. E.K., "Cıva, kaydı ve düştü. Sınıfta 5-10 dakika kadar durdu. Teneffüs zili çalınca hocayı çağırdık, hoca da orayı şırınga ile temizledi." şeklinde konuştu.

Akşam eve geldiğinde karın ağrısı, baş dönmesi belirtilerinin ortaya çıktığını anlatan E.K., üç gün Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldığını, değerlerinin normalin iki katı çıkması sonucu ise Keçiören Meslek Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiğini anlattı. Keçören Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nin Uygur Ortaöğretim Okulu yönetimini uyarması ile velilere ulaşılması istendiğini ifade eden E.K., bazı velilere haber verilmediğini, kendilerinin ulaşarak haber verdiğini söyledi.
CİHAN

Yorumlar