Okul bahçesindeki 15 yıllık ağaçları 15 dakikada budadılar

Samsun’un Bafra ilçesinde Hacınabi Mahallesinde bulunan 30 Ağustos İlkokulu bahçesindeki ağaçların haber verilmeden YEDAŞ (Yeşilırmak Elektrik Dağıtım) tarafından kesilmesine okul öğretmenleri tepki gösterdi.Zorlukla yetiştirdikleri ağaçların...

Google Haberlere Abone ol
Okul bahçesindeki 15 yıllık ağaçları 15 dakikada budadılar

Samsun’un Bafra ilçesinde Hacınabi Mahallesinde bulunan 30 Ağustos İlkokulu bahçesindeki ağaçların haber verilmeden YEDAŞ (Yeşilırmak Elektrik Dağıtım) tarafından kesilmesine okul öğretmenleri tepki gösterdi.

Zorlukla yetiştirdikleri ağaçların bir anda kesilmesine tepki gösteren öğretmenler, ’’Dün Pazar tatili olmasını fırsat bilen YEDAŞ çalışanları okul idaresine, ilçe milli eğitim müdürlüğüne haber vermeden 15 yılda yetiştirdiğimiz ağaçları 15 dakikada keserek yok ettiler. Sebebi ise ağaç dallarının elektrik tellerine değmesi içinmiş. Eğer konu bu ise o teller yer altından geçirilebilirdi. Son zamanlarda doğaya yapılan katliamlar ortada. Bizler ağaçları büyütmek için çocuklarımıza, öğrencilerimize dersler verirken bu kesilen ağaçlar için onlara nasıl cevap vereceğiz.’’ şeklinde tepki gösterdiler.

YEDAŞ Bafra yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, ’’30 Ağustos ilkokulunun bulunduğu Hacınabi Mahallesi sakinlerinin bize dilekçeli müracaatları var. Bizde yazılı müracaatları üzerine ağaçların elektrik tellerine değdiğinden can ve mal tehlikesi olabileceğinden ağaçlar budanmıştır. Ayrıca konunun okul içerisinde olması ve okul içinde yaz tatilinde oyun oynayacak olan çocuklar olacağından bir de okul zamanı 750’ye yakın öğrencinin eğitim öğretim gördüğü yerde tehlike arz eden ağaçları budamak zorunda kaldık.’’ ifadesini kullandılar.

CİHAN

Yorumlar