OKÜ'de düzenlenen Mantar Üreticiliği Kursu öğrencileri sertifika aldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından düzenlenen Uygulamalı Mantar Yetiştiriciliği Kursu sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
OKÜ'de düzenlenen Mantar Üreticiliği Kursu öğrencileri sertifika aldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından düzenlenen Uygulamalı Mantar Yetiştiriciliği Kursu sona erdi. Kursu tamamlayanlar için OKÜ Karacaoğlan Yerleşkesi bahçesinde mantar ikramlı sertifika töreni düzenlendi.

Törene Vali Dr. Mehmet Oduncu, AK Parti Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, öğretim üyeleri, daha önceki kursları bitirip mantar yetiştiriciliği yapanlar ile öğrenciler katıldı. 4. Uygulamalı Mantar Yetiştiriciliği Kursu ile ilgili bilgi veren Rektör Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, 4'üncüsü düzenlenen kursun ve sertifika töreninin geleneksel hale geldiğini söyledi. Büyükalaca, "Biz buradaki kurslara özellikle üniversite dışından katılımı arzu ediyoruz. Böylece Osmaniye'de mantar yetiştiriciliğini de teşvik etmek istiyoruz. Ben kursu bitiren tüm kursiyerlerimizi kutluyorum." dedi.

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu ise projenin gerçekleşmesinde emeği geçenleri ve bugüne gelmesini sağlayanları kutladığını ve üniversitenin bu çalışmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Programa katılmasının ve üniversitede olmasının 3 önemli nedeni olduğunu belirten Vali Oduncu, "Birincisi, bugün burada üniversitemiz ile birlikte olduk ve yapılanları yerinde görme imkanı bulduk. İkincisi üniversite-şehir ilişkisidir. Üniversite-şehir birlikteliği çok önemlidir. Şehrimizi üniversite ile kucaklaştırarak, birbirlerini desteklemesini sağlayalım. Bu düzenlenen kurslar da bunun en iyi örneğidir. Mantar üreticiliği, mantarın Osmaniye'de yer fıstığından sonra üretilen en çok ürün olmasını sağlayacaktır. Çünkü bir şehir sadece tek bir ürünle yetinmemelidir. Umarım bu alanda beklentilerimiz gerçekleşir. Üçüncü ise yeni iş sahalarının ve istihdamların sağlanması ve insanlarımızın ekonomilerine katkı sağlanmasıdır. Üniversitemiz buna da vesile olmaktadır. Ben tüm kursiyerlerimizi kutluyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. CİHAN

Yorumlar