Okmeydanı'nda tapu heyecanı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende İstanbul Okmeydanı'nda tapu sorunları bulunan ailelere yeni tapuları dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Okmeydanı'nda tapu heyecanı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende İstanbul Okmeydanı'nda tapu sorunları bulunan ailelere yeni tapuları dağıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da katıldığı törende Okmeydanı'nın yeniden düzenlenmesi içerikli film de gösterildi. Başkan Demircan, tapu düzenlemesi yapılan alanların bir vakfa ait olduğunu, bu vakfa yeni arazi tahsis edilerek bu düzenlemelerin hayata geçirildiğini söyledi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene Başbakan Erdoğan, protokol üyeleri ile birlikte Okmeydanı'nda düzenleme yapılan mahallelerin sakinleri katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yapılan düzenlemelere ilişkin bilgi vererek önemli bir projeden de bahsetti. Topbaş, Şişhane Metrosu'ndan Mecidiyeköy'e kadar uzanan havaray projesi için karar verildiğini uygulaması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan ise Okmeydanı'nda hak sahiplerini mağdur etmeden el ele birlikte tapu sorunun çözdüklerini belirtti. 1 Şubat'ın Okmeydanı'nın makus talihini yendiği gün olarak tarihe geçeceğini belirterek on yıldır belediye başkanlığı yaptığı Beyoğlu'nda yüzlerce hizmete ve yatırıma hizmet ettiklerini söyledi. Tapu düzenlemesi yapılan bölgedeki alınan gerçek sahibi olan Fatih Sultan Mehmet Vakfı'na başka bir arazi tahsis edilerek değişim yapıldığını belirten Demircan, 14 bin vatandaş ile bir araya gelerek tapu çalışmalarını tamamladıklarını anlattı.


CİHAN

Yorumlar