OKA’dan 2014 yılı teklif çağrısı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Samsun Çarşamba’da 2014 yılı teklif çağrısı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
OKA’dan 2014 yılı teklif çağrısı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Samsun Çarşamba’da 2014 yılı teklif çağrısı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen toplantıda konu hakkında bilgi veren Samsun Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Yavuz Demir, “OKA 2014 yılında Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat illerinde 26 milyon TL'lik hibe verecek. Şu ana kadar 300 projeye 133 milyon TL hibe desteği sağlayan OKA, 2014 yılında 70 milyon TL hibe desteği vermek için proje teklifi çağrısında bulunuyor.” dedi.

2014 yılı teklif çağrısı kapsamında toplam 26 milyon TL kaynak tahsis edilen 'Yenilebilir Enerji Mali Destek Programı' ve 'KOBİ'lere Yönelik Yenilikçi Yaklaşımlar Mali Destek Programı'nı bugün itibariyle kamuoyuna duyurulduğunu ifade eden Demir şunları söyledi: “İlk olarak 'Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı'nın amacı TR83 bölgesinde yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması ve elektrik üretiminin artırılması yoluyla sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamaktır. Ajansımız bu proje için kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının uygun başvuru sahibi olabileceği toplamda 7 milyon TL bütçe tahsisi yapılan sizlere ilan ediyoruz. Program kapsamında verilecek destek tutarlarının asgari 50 bin TL, azami 750 bin TL olacak."

Toplantıya Çarşamba Ticaret Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, Çarşamba Ticaret Borsası Genel Eftal Yetimoğlu ve iş adamları katıldı. CİHAN

Yorumlar