OHAL komisyonu askeri öğrencilerin başvurusunu almadı

OHAL komisyonu, askeri okullarla ilişiği kesilen öğrencilerin yaptığı başvuruyu kabul etmedi

Google Haberlere Abone ol
OHAL komisyonu askeri öğrencilerin başvurusunu almadı

Sonhaberler | Haber Merkezi

15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL KHK’larıyla ihraç edilenler, öğrencilikten atılanlar ya da kapatılan dernekler için oluşturulan OHAL Komisyonu, ilişiği kesilen askeri öğrencilerin başvurusunu reddetti.

Komisyonlara, ilişiği kesilen öğrencilerin başvuru yapabileceği belirtilmesine rağmen, “Yalnızca KHK’larda isimleri bulunan kişiler, başvuruya alınabiliyor. İlişiği kesilen askeri öğrencilerinin isimleri KHK’larda yer almadığı için, başvuruda bulunamaz” gerekçesiyle, başvuru taleplerinin reddedildiği öğrenildi. Öğrenciler ise, “Bir yıldır komisyonun kurulmasını bekledik, şimde de başvuramıyoruz. Sorgusuz sualsiz ilişiğimiz kesildi. Hakkımız olan ve komisyonun yetkisinde bulunan güvenlik soruşturması yapılsın ve aklananlar geri dönsün” talebinde bulundu.

Mağduriyetleri düzeltmek için kurulan komisyona ilk günden 3 bin 28 kişi başvururken, ilişiği kesilmiş askeri öğrenciler ise ön başvuru yapamadı. Komisyona, ilişiği kesilen öğrencilerin başvuru yapabileceği belirtilmesine rağmen, öğrencilerin ön başvuru talepleri reddedildi. Başbakanlık sitesinde yer alan başvuru bölümene kayıt yapmak isteyen öğrenciler, “Girmiş olduğunuz kimlik bilgileri OHAL kapsamında başvuru yapmaya uygun değildir” uyarısı ile karşılaştı.

Yorumlar