Öğretmenlere 'Hazırlayıcı Eğitim Semineri' verildi

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde aday öğretmenlere yönelik 'Hazırlayıcı Eğitim Semineri' verildi.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmenlere 'Hazırlayıcı Eğitim Semineri' verildi

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde aday öğretmenlere yönelik 'Hazırlayıcı Eğitim Semineri' verildi.

Yerköy Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen Hazırlayıcı Eğitim Semineri'ne Yerköy Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz ve aday öğretmenler katıldı. Seminer öncesi konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, başlayan hazırlayıcı eğitim kampanyasında etkili iletişim, alternatif ceza, sınıf yönetimi, öğretmen veli ilişkileri konularında aday öğretmenlere videolar eşliğinde sunum yapılacağını söyledi.

Öğretmenlik mesleğinin kutsal olmakla birlikte özveri ve fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu belirten Yavuz, "Sizlerin yetiştireceği öğrenciler ailelerine ve ülkesine faydalı olacak ve bunun yanında ülkemizin kalkınmasında pay sahibi olacaklardır. Öğrencilere sadece öğretim değil aynı zamanda eğitimde veren kişileriz. Eğitimlerinizde evrensel değerleri de gözeterek ve öğrencilerin öğretmenin her davranışını gözlemlediğini unutmadan, beden dilimize ve davranışlarımıza dikkat ederek örnek olmalıyız. İyi örnekler gören öğrenciler donanımlı olacak gittikleri ortam ve bulundukları yerlerde yaptıkları işinde hakkını verecektir." dedi.

Öğretmenlerin mesai saatinin olmadığını söyleyen Yavuz, "Bizler öğretmeniz, bizlerin mesai saati yoktur. Sizlerin de bu anlayışı benimseyerek yapacağınız gayretli ve özverili çalışmalarınızla ilimizi eğitim alanında daha üst sıralara taşımak istiyoruz. Biz size güveniyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar