Öğretmenler, Gezi'de hayatlarını kaybedenler anısına karanfil bıraktı

Egitim Sen'li öğretmenler, Gezi Park'ı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin anısına Antalya'nın Manavgat ilçesi Cumhuriyet Meydanı'da fotoğrafları üzerine karanfil bıraktı.Eğitim Sen Manavgat Şubesi'ne bağlı öğretmenler, Gezi Parkı eylemlerinin...

Google Haberlere Abone ol
Öğretmenler, Gezi'de hayatlarını kaybedenler anısına karanfil bıraktı

Egitim Sen'li öğretmenler, Gezi Park'ı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin anısına Antalya'nın Manavgat ilçesi Cumhuriyet Meydanı'da fotoğrafları üzerine karanfil bıraktı.

Eğitim Sen Manavgat Şubesi'ne bağlı öğretmenler, Gezi Parkı eylemlerinin birinci yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Öğretmenler, Gezi Park'ında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım, Mehmet Ayvalıtaş ve Berk Elvan anısına karanfil bıraktı. Eğitim Sen'li öğretmenler Gezi Park'ı eylemlerinde kullanılan şiddeti kınadı.

Öğretmenlere konuşan Eğitim Sen Manavgat Şube Başkanı Bülent Irmak, Gezi Parkı eylemlerinde hayatlarını kaybedenlerinin anısı önünde egildiklerini söyledi. Gezi eylemlerinin ülkede aynı zamanda her türlü hukuksuzluğa, yalana, talana ve benim gibi düşünmüyorsun diyenleri susturmaya çalışan AK Parti hükümetine karşı bir 'dur deme' olduğunu belirten Irmak, gün gelecek devran dönecek bir gün iktidarın bu yaptıklarını hesabını vereceğini kaydetti.

Gezi Parkı'nın ruhunda her türlü çevre talanına, işgaline, kamu malını ranta çevirmeye, yolsuzluğa, anti demokratik uygulamalara ve yalana dur demenin var olduğunu belirten Irmak, "Gezi Parkı haksızlığa ve hukuksuzluğa dur demektir. En masum demokratik talepler AKP iktidarı tarafından verilen talimatlarla TOMA, biber gazı, cop ve tazyikli su sıkılarak susturulmaya çalışılmıştır. AKP'nin yıldırma ve korku salmasına boyun eğmeyeceğiz." diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan öğretmenler, hep bir ağızdan 'Gün gelecek devran dönecek AKP bu yaptıklarının hesabını verecek' diye slogan attı. Öğretmenler, Gezi Parkı eylemlerinde hayatlarını kaybedenleri anısına toplu oturuş yaptı. Öğretmenler, gitar ve bağlama eşliğinde Yiğidim Aslanım, Çev Bella şarkısını söyledi. Eğitim Sen'li öğretmenler Cumhuriyet Meydanı'ndan olaysız bir şekilde ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar