Öğretmen Okullarının kuruluş yıldönümü kutlandı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen 16 Mart Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü Kutlama Programı Kültür Merkezi A Salon’unda geçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmen Okullarının kuruluş yıldönümü kutlandı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen 16 Mart Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü Kutlama Programı Kültür Merkezi A Salon’unda geçekleştirildi. İlkokul öğrencilerinden görme engelli öğretmen adayı Yakup Avcı’nın seslendirdiği ‘Leyla’ türküsü ise salondan büyük alkış aldı. Salondaki misafirler Avcı’nın seslendirdiği türkü sırasında zaman zaman duygulu anlar yaşadı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, eğitimle asıl amaçlananın insanları daha da insanlaştırmak ve onun doğuştan sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkarmak olduğunu ifade etti. Yıldırım, “Pek çok bireysel ve toplumsal sorunun temelinde eğitim yetersizliğinin bulunduğu kabul gören bir husustur. Her şeyden evvel öğretim, bireyin gelişim ve öğrenme özelliğine göre düzenlenmeli ve uygulama sürecinde bu iş için özel eğitim görmüş öğretmenler görev almalıdır. Cumhuriyet dönemine geçilirken toplumun yüzde 10’u bile okur-yazar olmadığı için, öğretmen yetiştirme konusu en büyük öncelikler arasında yer almıştır. Öğrencilerin yeni teknolojileri kullanarak çeşitli bilgi kaynaklarına kolayca erişebilmeleri, okulun ve öğretmenin geleneksel olarak bilinen işlevlerinin yeniden değerlendirilmesini zorunlu hale getirmiştir. Gelinen noktada öğretmenin rolü ve önemi ve sorumluluğu da artmıştır. Hayatlarını eğitime adamış emekli öğretmenlerimizin, bütün eğitimcilerimizin, öğretmen adayı gençlerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, başta baş öğretmen Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Sadi Çöğenli, ilimlerin din ilimleri ve diğer ilimler diye ikiye ayrılmadığını belirterek, “Bütün ilimler dini ilimlere bağlı. İlmin dini olanı ve dini olmayanı yoktur. Kimya, fizik gibi bütün ilimler dini ilimlerdir.” dedi.

Programın sonunda Sarıkamış ve Erzurum türküleri bestecisi Mehmet Çalmaşur, Orkestra şefi Taner Çalmaşur’a bir çiçek takdim etti. CİHAN

Yorumlar