Öğretmen öğrencisini 'daha fazlasını nasıl verebilirim’ diye yetiştirmeli

Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, öğretmenlerin huzur ve mutluluğunun kendi mutluluğu olduğunu belirtti. Bilici, “Öğretmenlerimiz kendilerine emanet edilen çocuklarımızı ‘daha da fazlasını nasıl verebilirim’ düşüncesiyle...

Google Haberlere Abone ol
Öğretmen öğrencisini 'daha fazlasını nasıl verebilirim’ diye yetiştirmeli

Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, öğretmenlerin huzur ve mutluluğunun kendi mutluluğu olduğunu belirtti. Bilici, “Öğretmenlerimiz kendilerine emanet edilen çocuklarımızı ‘daha da fazlasını nasıl verebilirim’ düşüncesiyle yetiştirmelidir. Bunun hesabının hem bu dünyada, hem ahirette bize sorulacağını unutmayalım.” dedi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, Gürsu İMKB Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek okul müdürü Mehmet Akif Barçin’den bilgi aldı. Okulda görevli öğretmenlerle bir araya gelen Bilici, sorunlarını yerinde öğrenmek için ziyaretler gerçekleştirdiğini söyledi.

Bursa’nın Türkiye’nin en büyük 3. ili haline geldiğini anlatan Bilici, “İlimizde sınıf mevcudu 30-35 seviyelerinde. Bu anlamda diğer illerden daha avantajlı ortamlarda eğitim öğretim veriliyor. Yapılacak atamalarda Bursa’ya ciddi sayıda öğretmen bekliyoruz.” dedi.

'SİZİN HUZURUNUZ MİLLİ EĞİTİMİN HUZURU'

Öğretmenlerin çalıştıkları okullarda huzurlu ve mutlu olmalarının kendi huzur ve mutlulukları olduğunu belirten Mustafa Bilici, “Sizin ayağınıza diken batsa, bu diken benim gözüme batar. Sizin başarınız veya başarısızlığınız bizim başarımız veya başarısızlığımızdır. Öğretmenlerimiz kendilerine emanet edilen çocuklarımızı ‘daha da fazlasını nasıl verebilirim’ düşüncesiyle yetiştirmelidir. Bunun hesabının hem bu dünyada, hem ahirette bize sorulacağını unutmayalım.” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin sorularını cevaplayan Bilici, spor salonu eksiğinin giderilebilmesi için Büyükşehir Belediyesi ile 100 spor salonu yapım protokolü imzalandığını söyledi. CİHAN

Yorumlar