Öğretmen adaylarının 'Çok Amaçlı Hizmet Projesi' köy öğrencilerine yaradı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3.sınıf öğrencileri ‘Çok Amaçlı Hizmet’ projesi kapsamında merkeze bağlı Karakuyu İlkokulu öğrencilerine giyim, kırtasiye, eğitim materyalleri ve okulun ihtiyaçlarına yönelik çeşi.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmen adaylarının 'Çok Amaçlı Hizmet Projesi' köy öğrencilerine yaradı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3.sınıf öğrencileri ‘Çok Amaçlı Hizmet’ projesi kapsamında merkeze bağlı Karakuyu İlkokulu öğrencilerine giyim, kırtasiye, eğitim materyalleri ve okulun ihtiyaçlarına yönelik çeşitli yardımda bulundu.

Muş Gençlik Merkezi ve Çağlayan Ufuk Koleji’nin de katkılarıyla düzenlenen proje kapsamında; köy okulu öğrencilerine giyim, kırtasiye, eğitim materyalleri, projeksiyon ve okulun ihtiyaçlarına yönelik yardımlar yapıldı. Öğrencilerle bir araya gelen öğretmen adayları öğrencilere çeşitli hediyelerin yanı sıra çok yakından ilgilendi.
Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı’nın yönetmenliğinde 3. sınıf öğrencileri Zinnet Alkış, Hatice Sinen, Sultan Pala, Sibel Gökkaya ve Medine Bulakçıbaşı’nın başlattığı 2 aylık proje ile bir çok aktivitede bulundu. Projeden çok topluma faydalı çalışmalar yapmak istediklerini belirten grup sözcüsü Zinnet Alkış, özellikle köy okullarını tercih ettiklerini ve projelerinin devam edeceğini söyledi.
“PROJE İLE KÖYDEKİ KARDEŞLERİMİZE ULAŞMA ŞANSI BULDUK”
Alkış, köy okullarındaki öğrencilerin sevinçlerini paylaşmanın sevincini yaşadıklarını ve proje sayesinde yardım eli uzatabildiklerini söyledi. Öğretmen adayları olarak bu tür projeleri kesinlikle destekleyeceklerini ifade eden Alkış, şunları söyledi: “Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı’nın yönetiminde ‘Çok Amaçlı Hizmet’ adı altında 5 kişilik grup ile köy okulları ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar başlattık. Projemize Özel Çağlayan Ufuk Koleji’ni de ekleyerek kolej ve köy okulu öğrencilerin kaynaşmasını sağlamaya çalıştık. Ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi liderleri de bizlere destek verdiler. Bu bağlamda kendilerine teşekkür ediyoruz.”

“ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ TAZİYE EVİNDE EĞİTİM GÖRÜYOR”

Karakuyu köyünde anaokulu olmadığı için öğrencilerin taziye evinde eğitim gördüğünü ve bu durum karşısında şoke olduklarını vurgulayan Alkış, “Bu durum bizi çok üzdü. Çünkü bir taziye olduğunda anasınıfı taziye evine dönüştürülüyor ve öğrenciler eğitimlerinde geri kalıyor. Her yıl binlerce derslik yapıldığı ve eğitime büyük önem verildiği söyleniyor. Belki birçok köy okulumuzun birçok sıkıntısı vardır ama taziye evinin anaokuluna dönüştürülmesi bizi gerçekten üzdü. Bölge şartlarına uygun bir prefabrik anaokulu dahi yapılsa bu durumdan çok çok iyi olur. Bunun için hayırsever iş adamlarımız yada valiliğimiz yaparsa biz ve eğitimlerini sürdüren öğrenci kardeşlerimiz çok sevinir. Bunun için herkesten duyarlılık bekliyoruz.” Şeklinde konuştu. Karakuyu Köyü İlkokuluna yapılan yardım etkinliğine Özel Çağlayan Koleji Müdür Yardımcısı Sabahattin Atlı, Muş Gençlik Merkezi liderlerinden Samet Oğlago, Karakuyu İlkokulu Müdür Yardımcısı Samet Terzi, öğretmen adayı öğrenciler, okul öğretmenleri ve Çağlayan Ufuk Koleji öğrencileriyle birlikte bazı veliler katıldı.
CİHAN

Yorumlar