Öğretim görevlilerinden Rüzgar Enerjisi Santrali’ne teknik gezi

Ahi Evran Üniversitesi Mucur Meslek Yüksekokulu ile Kaman Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri, ortaklaşa Mucur’un Geycek köyünde bulunan Rüzgar Enerjisi Santrali’nde (RES) teknik incelemeler yaptı.Türkiye’nin en yüksek enerji üretim...

Google Haberlere Abone ol
Öğretim görevlilerinden Rüzgar Enerjisi Santrali’ne teknik gezi

Ahi Evran Üniversitesi Mucur Meslek Yüksekokulu ile Kaman Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri, ortaklaşa Mucur’un Geycek köyünde bulunan Rüzgar Enerjisi Santrali’nde (RES) teknik incelemeler yaptı.

Türkiye’nin en yüksek enerji üretim kapasitesine sahip RES’e düzenlenen teknik geziye, Mucur Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sıtkı Eker ve Kaman Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Dayangaç’in yanı sıra Kaman ve Mucur’dan öğretim görevlileri katıldı. Santral sorumlularının brifingiyle başlayan teknik gezide, Kaman Meslek Yüksekokulu’nda devreye alınan rüzgar türbini ve Mucur Meslek Yüksekokulu’nda açılması öngörülen Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Açılması öngörülen programla yetiştirilmesi planlanan öğrencilerin zorunlu mesleki staj imkanları ve iş sahaları hakkında da görüş alınan teknik gezi, sahanın gezilmesiyle son buldu.

CİHAN

Yorumlar