Öğrenmeyi kolaylaştırmak için bilim merkezi kurdu

Toros Akdeniz Koleji, yüze yakın deneyi bir merkezde buluşturdu. Öğrencilerin derslerde teorik olarak öğrendiği bilgilerin pekişmesi amacıyla kurulan bilim merkezi dışarıdan ziyaretçi de kabul edebilecek. Konuyla ilgili bir basın toplantısı...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenmeyi kolaylaştırmak için bilim merkezi kurdu

Toros Akdeniz Koleji, yüze yakın deneyi bir merkezde buluşturdu. Öğrencilerin derslerde teorik olarak öğrendiği bilgilerin pekişmesi amacıyla kurulan bilim merkezi dışarıdan ziyaretçi de kabul edebilecek.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Toros Akdeniz Ortaokulu Müdürü Hüdayi Başın, Bilim Merkezi’nin yeni eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Elektrik, ses, ayna, güç gibi konularda hazırlanan deneyler için kurulan stantlarda sergileneceği bilgisini veren Başın, bu merkezin bilim müzesi gibi hizmet vereceğini ifade etti. Öğrencilerin kolay öğrenmesini ve öğrendiklerini pekiştirmesini sağlayacak deneyleri tanıtan Başın, “Bu merkezde görülmesi mümkün olmayan sesle ilgili bazı deneyler yer alıyor. Isıdan dolayı meydan gelen genleşme burada canlı olarak izlenebiliyor. Temassız olarak enerji akımını gösteren deneyler mevcut. Farklı tür aynaların nesneleri yansıtma şekilleri de burada görülebiliyor dedi.“ şeklinde konuştu.

TEOG 2’DE 2 ÖĞRENCİMİZ TÜM SORULARI DOĞRU CEVAPLADI

Önceki gün açıklanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2 Sınavı’nda da büyük bir başarı elde ettiklerini açıklayan Başın, iki öğrencilerinin 120 sorunun tamamını cevapladığını söyledi. Sınavda herhangi bir sıralamanın bulunmadığına dikkat çeken Başın, 8. sınıf öğrencileri Halil Ökten ve Selin Tıraş’ın 6 farklı dersten soruların tamamını cevaplayarak Türkiye’nin en iyileri arasına girdiğini duyurdu.

Başın, “Okulumuz sınavlarda sistemli çalışmanın meyvesini aldı. Güzel sonuçlara ulaşmak için özverili bir şekilde çalışan öğrencilerimize ve onlardan desteklerini esirgemeyen öğretmen ve ailelerin teşekkür ederim.” dedi. Okul olarak sadece sınavlarda değil, sanat, spor ve bilim alanında da başarılar elde ettiklerini aktaran Başın, mutlu ve sağlıklı bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar