Öğrencilere Çanakkale menüsü

Aksaray Kılıçarslan Ortaokulu'nda, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilere Çanakkale menüsü

Aksaray Kılıçarslan Ortaokulu'nda, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle özel menü uygulayarak, 18 Mart günü Çanakkale'de askere verilen ekmek ve üzüm hoşafını öğrencilere öğle yemeği olarak verildi.

Aksaray Merkezde faaliyet gösteren Kılıçarslan Ortaokulu öğrencilerinin bugün öğle yemekleri, Çanakkale'de 18 Mart günü Türk askerine çıkan ekmek ve üzüm hoşafından oluştu. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle okulda bu tür bir etkinlik yaptıklarını ve amaçlarının, öğrencilere o günün şartlarının nasıl olduğunu göstermek olduğunu belirten Aksaray Kılıçarslan Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Ağaçlı, şunları kaydetti:

"Bugünün anısına Çanakkale Savaşları'nda o gün için hazırlanan menüyü öğrencilerimize ikram ettik. O günü yaşasınlar, o gün hangi şartlar altında ecdadımızın mücadele ettiğini öğrensinler istedik. Öğrencilerimizin, varlıkla yokluğu mukayese etmesi ve bugünün kıymetini daha iyi bilmeleri açısından da faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Kılıçaslan İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen program, öğrencilerin toplu halde ekmek ve üzüm hoşafı yemesinden sonra sona erdi.
CİHAN

Yorumlar