Öğrencilerden sürücülere trafik uyarısı

Türkiye çapında çocuklar için başlatılan ‘Trafik Dedektifleri’ projesi Kahramanmaraş’ta hayata geçirildi. Proje kapsamında polis ağabeylerinden trafik kurallarıyla ilgili teorik ders alan öğrenciler, öğrendikleri bilgileri Trafik Tescil...

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerden sürücülere trafik uyarısı

Türkiye çapında çocuklar için başlatılan ‘Trafik Dedektifleri’ projesi Kahramanmaraş’ta hayata geçirildi. Proje kapsamında polis ağabeylerinden trafik kurallarıyla ilgili teorik ders alan öğrenciler, öğrendikleri bilgileri Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte otomobil sürücülerine aktarıyor. Öğrenciler uygulama noktasında durdurulan araç sürücülerine emniyet kemeri takmaları ve hız limitini aşmamaları konusunda telkinde bulunuyor.

Kahramanmaraş’ta, trafik bilincini oluşturmak amacıyla 3-17 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen Trafik Dedektifleri projesi eğitimleri başladı. Yahya Kemal İlkokulu konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında öğrencilere; trafik nedir, trafik uyarıcı işaret ve levhaları nelerdir, emniyet kemeri ve güvenlik konuları hakkında bilgiler verildiği.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, projenin Türkiye çapında Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde başlatıldığını söyledi. Hazırlana eylem planın trafik sorunlarının çözümü adına önemli bir adım olduğunu belirten Telli: “Çocuklar için trafik eğitimi projesi ülke genelinde trafik güvenliği alanında 3-17 yaş arası çocuklarda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatıldı. Öğrenciler öğrendikleri bilgilerle dolaylı olarak yakın çevresindeki kişilere uyarıda bulunacaklar. Uymayanları da 155 polis imdat hattına bildirecekler. Çocuklara görev ve sorumluluklar vererek sosyal etkinlikler içinde olmaları teşvik edilecek. İlimizde toplam 43 okulda 9 bin 500 öğrenciye şubemizce trafik eğitimi verilecek.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar