Öğrencilerden Suriye’ye yardım

Bir grup öğrenci, 25 bin lira toplayıp Kimse Yok Mu Derneği’nin kanalı ile Suriye’ye gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerden Suriye’ye yardım

Bir grup öğrenci, 25 bin lira toplayıp Kimse Yok Mu Derneği’nin kanalı ile Suriye’ye gönderdi. Bu çerçevede yapılan yardım etkinliğine sanatçılar katıldı. 2 güne yayılan ‘İyilik Bayramı’ adlı etkinlikte kan bağışı yapıldı; tiyatro oyununa, fotoğraf sergisine ve müzik dinletisine yer verildi.


Fatih Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve 21 öğrenci kulübünün de katkıları ile Suriye için yardım toplandı. Elde edilen para Kimse Yok Mu Derneği’ne sunuldu.


‘İyilik Bayramı’na katılan Yapımcı ve Yönetmen Hamdi Alkan da bu tür faaliyetlerin insanlık adına büyük anlam ifade ettiğine değindi. Şu dönemde gönüllere girmenin en kolay yolunun yardım etmek olduğunu anlatan Alkan, “Gönülleri yapmak için bu tür şeylere ihtiyaç var. Fatih Üniversitesi bunu çok iyi yapıyor. Bu organizasyonlar ortamın sakinleşmesine ve hepimize iyi gelecektir. Burada ülke dışından gelen birbirinden ayrı öğrencileri de görünce çok mutlu oluyorum. Emeği geçenlere teşekkürler.” dedi.

Toplumsal Duyarlılık Merkezi (TDM) Sorumlusu Gökay Gecü, merkez olarak bu tür yardım kampanyalarını sene içinde tekrar ettiklerini dile getirdi. Gecü, “Suriye’de vuku bulan insanlık dramına ne yazık ki sessiz kalınıyor. Bu sebeple bu etkinliklerin sayısını artırmaya gayret ediyoruz. İnsanların devamlı dillendirdiği, tartıştığı ama icraatın olmadığı böyle bir dönemde gönüllü arkadaşlarımız bütün güçleri ile Suriyeli kardeşlerimiz için çalışıyor.” dedi. Gecü, üniversitenin yakınında bulunan Çakmaklı Cumhuriyet Orta Okulu öğrencilerinin harçlıklarından biriktirdikleri 120 lirayı bağışlamalarının kendilerini duygulandırdığını belirtti.



Yardım etkinliğinde ‘Aklıma Bir İyilik Geldi’ isimli ödüllü İyilik Projesi Yarışması da yapılıyor. Yarışmada muhtelif projeler yarışacak. Beğenilenler uygulanmak için geliştirilecek. İyilik Yarışmasına katılımlar 28 Mart tarihine kadar devam edecek.

‘İyilik Bayramı’nda 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü de yer aldı. Bu kapsamda Çanakkale ile ilgili tiyatro gösterileri ve şiir dinletileri yapılarak öğrencilere hoşaf dağıtıldı.

CİHAN

Yorumlar