Öğrencilerden 'soru' eylemi

İstanbul Ülkü Ocakları’na üye bir grup öğrenci, ÖSYM’nin soru havuzu oluşturulacağı gerekçesiyle sadece 32 soruyu açıklayacak olmasını protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerden 'soru' eylemi

İstanbul Ülkü Ocakları’na üye bir grup öğrenci, ÖSYM’nin soru havuzu oluşturulacağı gerekçesiyle sadece 32 soruyu açıklayacak olmasını protesto etti. Öğrenciler, uygulamanın ÖSYM’nin güvenilirliğine darbe vuracağını söyledi.

İstanbul Ülkü Ocakları’na üye bir grup öğrenci, Levent’teki ÖSYM binası önünde bir araya geldi. ‘ÖSYM sınav sorularını açıkla, şaibeyi ortadan kaldır’ yazılı pankart açan öğrenciler, ‘Öğrenci sömürü yolsuzluk merkezi’, ‘Al YÖK’ü vur ÖSYM’ye’ şeklinde dövizler taşıdı. Grup adına yapılan açıklamada, “ Öğrenciler, YDS sınavına girecekler. Bu sınav, sadece sınava katılacakları değil, aileleri dede ilgilendirir. ÖSYM her sene yeni bir uygulamaya imza atarak gençlerimizi kobay olarak kullanmaktadır. Bu yıl da ÖSYM soru havuzu oluşturuyoruz bahanesiyle 160 sorudan sadece 32 sini açıklayacağını bildirmiştir. ÖSYM soru cevapları öğrenmeyi bilgi edinme hakkından dışarı çıkardı. Bu uygulama üzerinde yeterince şaibe ve güvensizlik bulunan ÖSYM’nin ciddiyetine güvenilirliğine ve şeffaflığına darbe vurmuştur.” denildi. Grup, yapılan açıklamanın ardından dağıldı.
CİHAN

Yorumlar