Öğrencilerden Peygamber Sevgisi

Fatih Koleji öğrencileri, Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında farklı bir organizasyona imza attı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerden Peygamber Sevgisi

Öğrencilerin hazırladığı çadırlarda, Peygamber Efendimiz'i (sav) anlatan farklı konular işlendi.

Florya Fatih Koleji öğretmen ve öğrencileri Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Okul bahçesine kurulan çadırlarda çocuklar Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatından kesitler sundu. Efendimizin (sav) mucizeleri, günlük hayatı, çocuk sevgisi ve cömertliği gibi konuların anlatıldığı etkinlik büyük ilgi gördü.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Özlem Çakar etkinliğin amacının Peygamber Efendimiz'i (sav) anmak ve tanıtmak olduğunu söyledi. Çakar, “Her sınıfa bir çadır verdik. BU çadırların her birinde Peygamber Efendimizin (sav) bir yönü anlatılıyor. Mucizelerinin, ilminin cömertliğinin anlatıldığı stantlar bulunuyor.” dedi.

Peygamber Efendimiz'in (sav) günlük hayatının anlatıldığı standı hazırlayan 5. sınıf öğrencileri de şöyle konuştu: “Peygamberimizin (sav) tavırları, davranışları, normal insanlar gibi yaşadığını, vefalı, alçak gönüllü olduğunu, iyi bir eş ve kul olduğunu anlatmak istedik."

Peygamber Efendimizin (sav) mucizelerinin anlatıldığı stantta öğrencilerin hazırladığı maketler dikkat çekti. Peygamber Efendimiz'in (sav) en büyük mucizesinin Kur’an-ı Kerim olduğuna dikkat çeken öğrenciler, şunları söyledi: “Efendimizin (sav) hicret ederken müşriklerden kaçarak sığındığı mağarayı hazırladık. Bu mağaraya bir örümcek ağ örüp ayrıca bir güvercin yuva yapmıştı.” diye konuştu. Peygamber Efendimizin (sav) çocuk sevgisinin anlatıldığı stant ise hayli dikkat çekti. Efendimizin (sav) saçını okşadığı Ebu Mahzure’yi canlandıran bir öğrenci hislerini şöyle anlattı: “Peygamber Efendimiz (sav) bir çocuğun başını okşuyor. Çocuk yaşlandığında Peygamber Efendimizin (sav) okşadığı saçının ön tarafı siyah kalıyor, diğer kısımları ise beyazlıyor.”

Veliler de stantları gezerek çocuklarına destek verdi. Çocuklarının haftalardır bu program için çaba gösterdiğini anlatan Fatmanur Ceylan, “Çocuklar için çok verimli oldu. Peygamber Efendimiz'i (sav) biz her fırsatta anlatmaya çalışıyorduk, kendileri de bu coşkuyu yaşayarak bir şeyler yapmaları bizi mutlu etti.” ifadelerini kullandı. Pınar Çaltekin ise etkinliğin çok güzel olduğunu belirterek, “Peygamber Efendimiz'i (sav) anmak gerçekten çok güzel. Stantları gezdim, çocuklar Efendimiz'in (sav) mucizelerini anlattılar, çok memnun oldum.” şeklinde konuştu.

Etkinlikte ziyaretçilere hurma ve zemzem ikram edildi.

Yorumlar