Öğrencilerden huzurevine anlamlı ziyaret

Karaman Özel Gevher Hatun Koleji öğrencileri, Karaman Ahmet Mete Huzurevi'ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerden huzurevine anlamlı ziyaret

Karaman Özel Gevher Hatun Koleji öğrencileri, Karaman Ahmet Mete Huzurevi'ni ziyaret etti.
Huzurevi Müdürlüğü'nden bilgi ve destek alınarak yapılan ziyarette öğrenciler, nine ve dedelerle çok samimi sohbet etti.
Ziyarete eli boş gitmeyen öğrenciler, sizler bizim için çok kıymetlisiniz, diyerek onlara çiçek verdi ve çikolata ikram etti. Ayrıca öğrenciler, eskilerin masal ve hikâye anlatıcılarına bu kez kendileri kitap okudu.
Bu ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen nineler ve dedeler, öğrencilerin kendilerine gösterdikleri yakın ilgiden dolayı duygulu anlar yaşadı. Toplumun geleceği için böyle çocuklara çok fazla ihtiyaç var, diyen büyükler, onları yetiştiren öğretmen ve velilere; ayrıca öğrencilerin kendilerine de dua etti.
Ziyaret sırasında huzurevi sakinleriyle ilgilenen Türkçe öğretmeni A .Halid Metin, bu ziyaretin çok önemli ve anlamlı olduğunu vurguladı. Metin, bireyselleşen çağımızda sadece kendi egosunu tatmin etmeye çalışan bir insan algısının gelişmekte olduğunu ifade ederek sağlıklı bir toplum için dayanışmanın, yardımlaşmanın, büyüklere saygılı olmanın, küçüklere sevgiyle davranmanın fevkalâde önemli olduğunu belirtti.
A Halid Metin ayrıca yaşlılık, hastalık, bedensel engelli olma gibi durumların her insan için yaşanılabilecek gerçekler olduğuna dikkat çekerek, böyle anlamlı bir ziyaretle öğrencilerde empati yapma duygusunun geliştirilmesinin amaçlandığını belirtti. CİHAN

Yorumlar