Öğrenciler ve vatandaşlar valilik bahçesinde kitap okudu

Dünya Kütüphane Haftası münasebetiyle Eskişehir Valiliği, ‘Eskişehir Kitap Okuyor’ etkinliği düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler ve vatandaşlar valilik bahçesinde kitap okudu

Dünya Kütüphane Haftası münasebetiyle Eskişehir Valiliği, ‘Eskişehir Kitap Okuyor’ etkinliği düzenledi. Vatandaşlar, öğrenciler 70'den 70'e valilik alanında toplanarak öğle mesaisinde kitap okudu. Öğrenci ve vatandaşların ellerine aldıkları, "Kitap Aydınlatır, Hayal Gücünüzü Kitaplarla Besleyin" gibi dövizlerle renkli görüntüler oluşturdu. Çevreden gelip geçenler ise valilik bahçesinde kitap okuyanları meraklı gözlerle izledi. Vali Güngör Azim Tuna'da, vatandaşlarla birlikte banka oturup kitap okudu.

Vali Tuna, program sonrası yaptığı açıklamada, kitapları az okuyan bir millet olduğumuzu söyledi. İletişim çağında bilgisayarla daha çok içli dışlı olduğumuzu belirten Vali Tuna, "Kitap okumanın, kitapta verilen duygu ve düşüncelerin yerini hiçbir şey tutmaz diye düşünüyorum." dedi. Az okuyan bir millet olduğumuzu vurgulayan Vali Tuna, " Yani Günümüzde iletişim çağında Artık bilgisayarla çok fazla haşir neşir oluyoruz ama kitap okumanın, kitapta verilen o duygu ve düşüncelerin yerini hiçbir şey tutmaz diye düşünüyorum." diye konuştu.

Zamanımızın her gün belli bir kısmını okumaya ayırmamız gerektiğini vurgulayan Vali Tuna, şöyle dedi: "Çok okumamız lazım. Yani bu yatarken olur sabah kalkarken olur, yemek yerken olur. Yani fırsat bulduğumuz müddet işi gücü bir tarafa bırakıp kitap okumamız lazım. Bizim medeniyetimizin bu güne kadar getirdiği o kadar çok eser var ki okuya okuya bunları bitiremeyiz aslında. Çocuklarımıza en azından Dünya Klasikleri olduğu kadar da kendi kültürümüze ait eserleri öncelikle tavsiye etmemiz lazım."
CİHAN

Yorumlar