Öğrenciler soma için yardım kampanyası başlattı

Kahramanmaraş’ta öğrenciler, Soma'da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri için yardım kampanyası başlattı.Kahramanmaraş Özel Kahramankent Ortaokulu öğrencileri, Soma için yardım seferberliği başlattı....

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler soma için yardım kampanyası başlattı

Kahramanmaraş’ta öğrenciler, Soma'da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri için yardım kampanyası başlattı.

Kahramanmaraş Özel Kahramankent Ortaokulu öğrencileri, Soma için yardım seferberliği başlattı. Kimse Yok Mu Derneği'nce Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyasına harçlıklarıyla katkıda bulunan öğrenciler, maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine gönderilmek üzere kendi aralarında para topladı. Okul içerisinde arkadaşlarının farkındalığını artırmak adına koridordaki duyuru panosuna Soma faciasıyla ilgili gazete, fotoğraf ve bilgi notu asan öğrenciler, kampanya kapsamında sınıflardan toplanan yaklaşık bin 450 lirayı Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şube Müdürü İlhan İlhan'a teslim etti.

Kampanyaya destek veren öğrencilere teşekkür eden Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şube Müdürü İlhan İlhan, toplanan yardımların Soma'da yetim çocuklara ve ailelerine ulaştırılacağını belirtti. Somada yetim kalan bin çocuğun 3 yıl süreyle eğitim ihtiyacının dernek tarafından karşılanacağını aktaran İlhan: “Toplanan bu yardımlarla ölen işçilerin yetim çocuklarına, ailelerine ve yaralı kurtulan işçilerin evlatlarına eğitim desteği sağlanacak. Bu maden kazasında şehit olan ailelerin ve kazazede ailelerin çocuklarının eğitimlerini sürdürmeleri için bin çocuğun eğitim ihtiyaçlarını 3 yıl boyunca derneğimiz tarafında karşılanacak ve çocuk başına yıllık bin 500 TL değerinde ayni ve nakit yardımda bulunulacak.” diye konuştu.

Yardım kampanyasını başlatan öğrenciler adına konuşan Özel Kahramankent Ortaokulu 7/B sınıfı öğrencisi Büşra Abacı, Somada yaşanan maden kazasının tüm Türkiye’yi derinden üzdüğünü belirtti. Yaşan aile dramına kayıtsız kalamadıklarını belirten Abacı şöyle konuştu: “Bu olayla da birçok evin direği yıkıldı, çocuklar yetim kaldı. Ailelerin geçimlerini sürdürecek kaynakları kalmadı. Biz de Özel Kahramankent Ortaokulu öğrencileri olarak Soma faciasının kalbimize ne kadar tesir ettiğini göstermek için elbirliğiyle bir pano hazırladık.

Okulumuzdaki duyuru panosuna Somada ile ilgili resimler ve metinler hazırlayıp astık, arkasında 9 arkadaş okuldaki sınıfları gezip Soma da hayatlarını kaybeden şehitlerin ailelerine ve çocuklarına, kendi yaşıtlarımızın eğitimlerine bir nebzede olsa yardımcı olmak için para toplamaya başladık. Velilerimizin, arkadaşlarımızın ve öğretmenlerimizin katkılarıyla bu yardım kampanyasına dahil olduk. Umarız topladığımız bu yardımlar babasını kaybeden yetim kardeşlerimizi ve ailelerini bir nebze de olsa mutlu eder”

CİHAN

Yorumlar