Öğrenciler obeziteye dikkat çekmek için yürüyüş yaptı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri obeziteye dikkat çekmek amacıyla çarşı merkezinde yürüyüş yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler obeziteye dikkat çekmek için yürüyüş yaptı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri obeziteye dikkat çekmek amacıyla çarşı merkezinde yürüyüş yaptı. Öğrenciler, esnaflara ve vatandaşlara obeziteye karşı alınacak önlemler içeren kartlar verdi.

Cizre’de öğrenciler obeziteye dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Cizre Toplum Sağlığı Merkezi tarafından organize edilen ve Cizre Sağlık Meslek Lisesi öğrencileriyle ortaklaşa yapılan yürüyüşte obeziteye karşı dikkat çekilmek istendi. Çarşı merkezinde yürüyüş obezite ile ilgili yazılı pankartlar yürüyüş yapan öğrenciler esnaf ve vatandaşın dikkatini çekti. Yolda esnaflara ve vatandaşlara da obeziteye karşı alınacak önlemler içeren kartlar dağıtan öğrenciler, bu tür yürüyüşlere alışık olmayan vatandaşlardan ilgi gördü. Cizre Toplum Sağlığı Merkezi önünde başlayan ve çarşı merkezinden geçen aynı zamanda Cizre Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Amirliği ekipleri kontrolünde yapılan yürüyüş yine Toplum Sağlığı Merkezi önünde sona erdi.

Cizre Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekim Abdullah Üzen, “İlk çağımızın kanserle beraber en büyük vebalardan biri de obezitedir. Obeziteye halkın dikkatini çekmek için mesai arkadaşlarımız ve öğrenci arkadaşlarımızla beraber bir yürüyüş yaptık. Bu konuda bize yardımcı olan emniyetteki arkadaşlar ve basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Sağlıklı beslenmek ve spor obeziteyi önlemenin belki de tek çaresidir. Biz de bu konuda halkın dikkatini çekmek için yürüyüş yaptık. Ben bir Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi olarak vatandaşlarımıza tavsiyem; beslenmelerine dikkat etmeleri, kalori ihtiyaçları kadar beslenmeleri ve aldıkları kalori yağa dönüşmeden hareketli bir yaşam tavsiye ediyorum. Zira birçok hastalığın çökeni de obezite vardır. Hatta çağımızın kanserinin birçok sebeplerinden birisi de obezitedir. Be sebeple halkımızın obeziteye ve şişmanlığa karşı çok dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Beslenmelerine ve sporlarına dikkat etmelerini tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Cizre Toplum Sağlığı Merkezi Diyetisyen Bilge Dar Çetin de şunları söyledi: “Obezite dünyadaki en büyük problem haline gelmeye başladı. Bunun için toplumda dikkat çekmek için bir yürüyüş yaptık. Herkese toplam günde en az yarım saat yürümesini tavsiye ediyorum.”

Yürüyüşe katılan öğrenci Mehmet Emin Önen ve Yaşar Yıldız da Kürtçe olarak vatandaşlara ve esnaflara obeziteye karşı dikkat çekmelerini ve onlara örnek olmak için yürüyüş yaptıklarını söyledi.
CİHAN

Yorumlar