Öğrenciler Körfez Dershanesi'nin STS'sine yoğun ilgi gösterdi

Körfez Dershaneleri’nin 2013-2014 kayıt dönemine yönelik Seviye Tespit Sınavı (STS)’na öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler Körfez Dershanesi'nin STS'sine yoğun ilgi gösterdi

Körfez Dershaneleri’nin 2013-2014 kayıt dönemine yönelik Seviye Tespit Sınavı (STS)’na öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Ege Bölgesi'nde 145 şubesi ile öğrencileri sınavlara hazırlayan Körfez Dershaneleri’nin ödüllü seviye tespit sınavı, önümüzdeki yıl üniversite sınavlarına girecek öğrencilerin akınına uğradı. Körfez’in 4-5 Ocak 2014 tarihlerinde yaptığı STS'ye müracaatlar, geçen yıla göre yüzde 30 arttı. İki gün düzenlenecek sınava, yaklaşık 300 bin öğrencinin gireceği belirtildi. Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Hakkı Erten, dershanelerin kapatılmasına yönelik tartışmalar devam etmesine rağmen seviye tespit sınavına yoğun bir katılımın olduğunu söyledi. Erten, “Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde dershanelere ihtiyaç devam ediyor. Bu ihtiyacın devam etmesi neticesinde de bu yıl sınav müracaatlarında yüzde 30 artış oldu.” dedi.

Dershanelerin kapatılmasına yönelik tartışmalarda gelinen noktayı değerlendiren Genel Müdür Erten, 2012-2013 eğitim öğretim yılının dershanelerin ciddi manada tartışıldığı, gündemde tutulmaya ve sonra da itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı bir dönem olarak geride kaldığını söyledi. Bütün bu tartışmalar altında 2013-2014 eğitim öğretim dönemi kayıtlarına 1 Ocak tarihi itibariyle başladıklarını belirten Erten, şöyle devam etti: “Bu kayıtlar, ücretsiz ödüllü sınav ile başlamış oldu. Bu sınavı, Türkiye’nin her tarafında dershanecilik eğitim faaliyeti yürüten kurumlar yapıyor. Bu sınav, öncelikli olarak başarılı, zeki ve fakir olan öğrencilere burs imkanı sunmak amacıyla yapılıyor. Körfez Dershaneleri olarak bu sınavlarda, çocuğun başarı durumuna göre yüzde 10 ile yüzde 100 arasında indirimler yapıyoruz. Bu sınavı yapmamızın amacı, başarılı öğrencilere başarı bursu verip onların dershanenin imkanlarından faydalanmasını sağlamak.” Dershanelerin kapatılmasına yönelik tartışmalara ve boykot çağrılarına rağmen öğrenciler ve velilerin dershanelere yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Erten, STS’ye kayıtların yüzde 30 oranında artmasının, bunun bir göstergesi olduğunu vurguladı. STS’ye ilginin artmasının kayıtları tetikleyici bir unsur olduğuna işaret eden Hakkı Erten, “Ege Bölgesi'ndeki diğer şubelerden aldığımız bilgilere göre 4-5 Ocak’taki bu sınavlara yoğun bir ilgi var. Bu ilginin, bir hafta sonra başlayacak kayıtlara ciddi şekilde yansımasını bekliyoruz. Bu sınavlarda dershanelere ihtiyacın devam ettiğini bir kez daha gördük. Biz de öğrenci ve velilerimize en güzel imkanı sunmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz.” diye konuştu.

‘FİYATLARI ARTTIRMADIK, HER ÖĞRENCİYE TABLET HEDİYE EDECEĞİZ’

Genel Müdür Hakkı Erten, 2013-2014 döneminde velileri rahatlatmak için fiyat artışına gitmediklerini söyledi. Bu yıl kayıt yaptıracak öğrencilere tablet bilgisayar hediye edeceklerini de belirterek, “Körfez Dershaneleri olarak bütün şubelerimizi, FATİH projesine uygun hale getirdik ve iki yıldır da uyguluyoruz. Üç yıldır 145 şubemizin hepsinde akıllı tahta ile eğitim veriyoruz. Son iki yıldan beri de proje kapsamında öğrencilerimize tablet veriyoruz. Geçen yıl İzmir genelinde 10 binden fazla öğrencimize tablet hediye ettik. Bu tabletlerin içine, öğrencilerin bilgiye daha rahata ulaşması ve zaman kayıplarının en aza indirilmesi için bütün dökümanları ekledik. Bundan olumlu sonuç aldığımız için bu yıl da kayıt yaptıran öğrencilerimize tablet hediye edeceğiz.” diye konuştu.

‘İHTİYAÇ DEVAM ETTİĞİ İÇİN ÇOCUKLARIMIZI DERSHANEYE GÖNDERECEĞİZ’

Çocuğunu sınava getiren Mazhar Özgünoğlu, dershanelerin kapatılması halinde eşitsizliğin daha da artacağını iddia etti. Orta halli vatandaşların çocuğuna iyi bir eğitim aldırabilmek için en iyi yerin dershaneler olduğunu ifade eden Özgünoğlu, şunları söyledi: “Özel hoca tutamayız. Bu nedenle dershaneler devam etmeli. Çocuğumuza en iyi eğitimi verecek olan en iyi dershaneyi de seçmeye çalışıyoruz.”

Adını açıklamak istemeyen bir veli de, “Dershanelerin kapanmasını istemiyorum. Bir veli olarak bu sistemin devam etmesini istiyorum. Çocuklar dershanelere eğitim almak için geliyor ama STS'lere katılım çok fazla olduğu için durumunu ölçme imkanı da buluyor. Bu, çocuğun daha fazla çalışması için de önemli bir etken olabilir.” şeklinde konuştu.

‘BOYKOT ÇAĞRISINA İTİBAR EDİLMEDİ’

İzmir Dershaneler Birliği (İZ-O-DER) Başkanı Sezai Özel ise çocukların dershanelere gönderilmemesi çağrılarına halkın itibar etmediğini söyledi. Öğrenci ve velilerin boykot çağrılarına rağmen dershanelere yoğun ilgi gösterdiğini belirten Özel, “Bunun sebebi, ne boykot çağrısı yapan kişilerin söylediklerinin etkisinin olması ne de boykotun gerçek amacına ulaşıp ulaşmadığı değil. Bunun sebebi, eğer ihtiyaçlar varsa birilerinin bunu engellemeye kalkmış olması, bu ihtiyacı ortadan kaldırmıyor. Ayrıca her şeye rağmen Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde dershanelere ihtiyaç devam etmektedir.” dedi. CİHAN

Yorumlar