Öğrenciler geldikten sonru yurttaki sorunlar daha belirgin hale geldi

Mersin Üniversitesi’nden (MEÜ), öğrenci yurdu yolunda bir öğrencinin hayatını kaybettiği trafik kazası sonrası yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler geldikten sonru yurttaki sorunlar daha belirgin hale geldi

Mersin Üniversitesi’nden (MEÜ), öğrenci yurdu yolunda bir öğrencinin hayatını kaybettiği trafik kazası sonrası yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yapıldı.

Akdeniz Oyunları için hazırlanan 3 bin 500 kişilik oyunlar köyünün, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından kız öğrenci yurdu olarak kullanıldığı belirtildi. Yurdun açıldığı günden buyana barınma, beslenme ve ulaşımla ilgili sorunların öğrenciler yerleşmeye başladıktan sonra daha belirgin hale geldiği vurgulandı. Yönetime iletilen sorunların görüşülmesi için akademik yıl başında yurtta kalan öğrencilerle bir toplantı yapıldığı ifade edilen açıklamada, sorunların çözümlerinin öncelikle yurt yönetimi ve Kredi ve Yurtlar Kurumu sorumluluğunda olduğu, üniversite yönetimiyle ilgisinin bulunmadığının aktarıldığı kaydedildi.

Ulaşım sorunun çözümü konusunun ise kooperatif yöneticilerine ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimine aktarıldığı belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Belediyenin yeni hat ekleyebileceği, var olan birden fazla hattın yolunun değiştirilerek ya da uzatılarak yurt binasının önünden geçmesinin sağlanabileceği, kimi sefer sayılarının artırılabileceğini açıklamıştır. Yapımı devam eden Tıp Fakültesi ile Araştırma Uygulama Merkezi Hastane binasının inşaatı nedeniyle, inşaat alanından geçerek üniversiteye girmenin tehlikeli ve yasak olduğu, o alandan üniversite yerleşkesine bir giriş kapısı olmadığı aktarıldı. Öğrencilerin yurtla ilgili sorunların çözümünde yeterli ilerlemenin sağlanmadığı söylemesi üzerine Kredi ve Yurtlar Kurumu’na, ilgili bakanlığa ve yurt yönetimine sorunlar ayrıntısı ile aktarıldı. “ denildi.

Üniversitesinin açıklamasında, 17 Aralık 2013 günü giriş çıkış için kullanılmaması gereken yolda üzücü bir trafik kazası meydana geldiği hatırlatılırken, “Kaza sonucu bir öğrencimiz hayatını kaybetti. Kazanın olduğu alanın, kazaya neden olan sürücü ve aracın üniversite ile hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Kimi öğrenciler ise bu kazadan ve yurtta daha önce enfeksiyona bağlı hastalık sonucu meydana gelen bir diğer ölümden üniversite yönetimini sorumlu tutmuşlardır. Tüm bu olanlara rağmen 7 öğrenci temsilcisiyle rektörlük binasında toplantı yapıldı. Toplantının bitiminin ardından çıkan öğrenciler de bekleyen gruba katılmış, bir süre sonra ise kapının camları kırılmış ve görevliler darp edilerek 2 buçuk saat süren işgal eylemi yapılmıştır. Olaylar sonrası ise 24 öğrenciye iki yarıyıl uzaklaştırma, 48 öğrenciye de bir yarıyıl uzaklaştırma cezası verilmesi önerildi. Disiplin kurulu bu öğrencilere önerilen cezaların bir alt cezasının uygulanmasına karar verdi. Bu iyi niyet kararı sonucunda 24 öğrenciye bir yarıl uzaklaştırma cezası, 48 öğrenciye de bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırma cezasının, bir hafta uzaklaştırma şeklinde uygulanmasına karar vermiştir.” denildi.
CİHAN

Yorumlar