Öğrenciler denizden kalkan denize inen İHA tasarladı

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencileri Güray Dalaman ile Orkun Birinci, ‘denizden kalkan denize inen İnsansız Hava Aracı (İHA) projesi gerçekleştirdi.Öğrencilerin ‘bitirme projesi’ olarak tasarladığı...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler denizden kalkan denize inen İHA tasarladı

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencileri Güray Dalaman ile Orkun Birinci, ‘denizden kalkan denize inen İnsansız Hava Aracı (İHA) projesi gerçekleştirdi.

Öğrencilerin ‘bitirme projesi’ olarak tasarladığı İHA aracının, sahil güvenlik ve deniz üzerinde yapılacak arama-kurtarma çalışmalarına büyük katkı sağlayacağı belirtildi. Kanat açıklığı 59, boyu 24 santim olan İHA’nın ağırlığı ise sadece 175 gram. Tasarımın üzerine çalışmalar yapan öğrenciler, motor gücünün yükseltilmesi ile uçak performansının istenilen düzeye gelebileceğini gösterdi. Temelli’deki göl üzerinde yapılan uçuş testleri ise başarı ile sonuçlandı.

'Denizden kalkan denize inen İnsansız Hava Aracı (İHA) projesinin yanı sıra 'Enerji verimini artırıcı çevreci yeni kanat tasarımı', 'diyaliz süresini kısaltacak sistem' gibi dikkat çekici çalışmalar, üniversitenin Bağlıca kampüsünde sergilenecek.

CİHAN

Yorumlar