Öğrenci yurdundaki tatbikat gerçeğini aratmadı

Yozgat'ta Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat Öğrenci Yurdu personeli ve öğrencilerine sivil savunma eğitimi verildi.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenci yurdundaki tatbikat gerçeğini aratmadı

Yozgat'ta Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat Öğrenci Yurdu personeli ve öğrencilerine sivil savunma eğitimi verildi. Daha sonra, uygulamalı olarak deprem, yangın tahliyesi ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikata, arama ve kurtarma ekipleriyle öğrenciler, yurt personeli, itfaiye, 112 acil müdahale ve emniyet ekipleri de katıldı. Tatbikat senaryosu gereği önce bina boşaltıldı ve yaralılar kurtarıldı. Daha sonra temsili olarak üst katlarda mahsur kalanlar itfaiye ve kurtarma ekipleri tarafından aşağı indirildi.

Yurt Müdürü Rasim Parlak, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, deprem ve yangın gibi olası afet durumunda öğrencilerin nasıl hareket edecekleri ve tahliye işlemlerinin nasıl yapılacağının uygulamalı olarak gösterildiğini söyledi. Her yıl mutat olarak yapılan doğal afetlere karşı tatbikatı bu senede yaptıklarını kaydeden Parlak, "Bir afet anında neler yapılması gerektiğini uygulamalı olarak gördük. Tatbikatımızı öğrencilerimiz, personelimizle birlikte itfaiyemiz, emniyet ve Sağlık Müdürlüğümüz ile bu yıl da tatbikatlarımızı yaptık. Gayet başarılı bir şekilde sonuçlandırdık. İnşallah Cenab-ı Allah bu doğal afetleri bize göstermez. Ama her zaman hazırlıklı olmamız gerektiğinin bilincindeyiz ve tatbikatımızı başarı ile tamamladık. İnşallah doğal afetleri yaşamayız." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar