Oğlunu kurtarmak için peşinden atlayan Özbek'e 'Yılın Annesi' plaketi

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük outlet yaşam merkezi Lovelet AVM'de Anneler Günü etkinliği düzenlendi. Kreş öğrencilerinin anneleriyle katıldığı etkinliğe geçtiğimiz ocak ayında Ordu’nun Perşembe ilçesinde dört katlı binanın en üst...

Google Haberlere Abone ol
Oğlunu kurtarmak için peşinden atlayan Özbek'e 'Yılın Annesi' plaketi

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük outlet yaşam merkezi Lovelet AVM'de Anneler Günü etkinliği düzenlendi. Kreş öğrencilerinin anneleriyle katıldığı etkinliğe geçtiğimiz ocak ayında Ordu’nun Perşembe ilçesinde dört katlı binanın en üst katındaki evinin penceresinden düşen 2 yaşındaki oğlu Aras Özbek ile onu yakalamak için peşinden atlayan annesi Aylin Özbek de katıldı. Yapılan oylama ile kahraman anne Aylin Özbek, Lovelet AVM'de 2014'ün en iyi annesi seçildi.

Lovelet Outlet AVM'de festival havasında geçen Anneler Günü etkinliğinde alışveriş merkezine gelen tüm annelere çeşitli hediyeler verildi. 75 TL alışveriş yapan annelere de sürpriz hediyeler takdim edildi. Kreş öğrencileri yaptıkları resimleri gören anneler yine çeşitli kategorilerde ödüllendirildi. Anneler Günü etkinliğine Aylin Özbek de katıldı. Ocak ayında Ordu'nun Perşembe ilçesi Söğütaltı Mahallesi'nde bir binanın 4. katında yaşayan Özbek ailesi, haber bültenlerine konu olmuştu. Oturdukları evin penceresinden bakmak isterken aşağı düşen 2 yaşındaki oğlu Aras Özbek'i kurtarmak için anne Aylin Özbek, peşinden atlamıştı. 26 yaşındaki annenin bu fedakarlığı, ulusal basın yayın organlarında yer almıştı. Beton zemine düştükten sonra yaralanan anne-oğul, Ordu Devlet Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra taburcu edilmişti.

Lovelet AVM, çocuğu için hayatını hiçe sayan Aylin Özbek’in bu cesaret ve fedekarlığından dolayı etkinlikte yılın annesi seçti. Özbek’e 'Yılın Annesi' plaketini Lovelet AVM ortaklarından işadamı Zeki Gedikli verdi. Plaket törenin ardından anne Özbek, çocukları Aras ve Mustafa'yı alışveriş merkezindeki atlara bindirdi. Etkinlikte hoş vakit geçiren Özbek ailesi, eğlencelerle mutlu bir gün yaşadı.

Kendisine ilgi gösteren gazetecilere teşekkür eden yılın annesi Aylin Özbek, aynı olayın bir daha yaşanması halinde tereddüt etmeden yine atlayabileceğini söyledi. Kendisinin gösterdiği refleksi her annenin yapacağına inandığını ifade eden Özbek, ''Ben bir anneyim. Evlatlarımın sağlığı ve mutluluğu için her şeyi yaparım. Onlar benim canımın parçası. Bu kadar ilgi göreceğimi zannetmiyordum. Teşekkür ediyorum. Babalar yapar mı bilmem ama bu hareketimi zorda kalan her anne gözünü kırpmadan yapar. Beni yılın annesi seçen ve bizi en iyi şekilde ağırlayıp mutlu zaman geçirmemizi sağlayan Lovelet AVM yönetimine de teşekkür ediyorum.'' dedi.

Lovelet Outlet Alışveriş Merkezi Pazarlama Müdürü Selvin Çil ''Aylin Hanım'ı göstermiş olduğu cesaret dolu davranışından ötürü yılın annesi olmaya layık bulduk. Günlerce adından söz ettiren, hepimizin tüylerini ürperten, birçok annenin göze alamayacağı olayı yaşayan biri olarak yakından da tanımak istedik kendisini." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar