Oğlu cezaevinde olan kadın, tatbikatı gerçek zannederek olay yerine koştu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde cezaevinde yangın tatbikatı nedeniyle ihbarı alan ekipler harekete geçti. Ekipler kısa sürede olay yerine gelirken tatbikatı gerçek zanneden ve cezaevindeki oğlunu merak eden bir kadın polisler tarafından sakinleştirildi....

Google Haberlere Abone ol
Oğlu cezaevinde olan kadın, tatbikatı gerçek zannederek olay yerine koştu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde cezaevinde yangın tatbikatı nedeniyle ihbarı alan ekipler harekete geçti. Ekipler kısa sürede olay yerine gelirken tatbikatı gerçek zanneden ve cezaevindeki oğlunu merak eden bir kadın polisler tarafından sakinleştirildi.

Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından A/2 tipi kapalı cezaevinde tatbikat gerçekleştirildi. 155 polis imdat hattını arayan bir gardiyan, cezaevinde yangın olduğunu ve mahkumların dışarıya çıkması gerektiğini ve bazı mahkumların da bayıldığı ihbarı yaptı. Kısa sürede olay yerine gelen Polis, itfaiye, sağlık, zabıta, elektrik dağıtım şirketi ve doğalgaz ekipleri müdahale için cezaevine girdi. Ancak verilen ihbarın tatbikat olduğunun anlaşılmasıyla ekipler rahat bir nefes aldı. Bu sırada cezaevine yakın bir yerde oturan yaşlı kadın telaşlı şekilde cezaevine gelerek, "Yavrum içeride oğlum var. Yangında bir şey oldu mu? İçeride kalanlarda bir sıkıntı var mı?" diyerek telaşlı şekilde polis memurlarından bilgi almaya çalıştı. Polis memurunun 'Ablacım yangın yok. Yapılan tatbikat. Korkacak bir durum yok' demesinin ardından cezaevinin önünden ayrıldı.

Tutanaklarını hazırlayan ekipler cezaevinden ayrılırken Ereğli Belediyesi İtfaiye Amiri Mehmet Ali Demirkol sabah saatlerinde cezaevinde yangın ihbarı almaları üzerine iki araçla olay yerine geldiklerini belirterek, yangın ihbarının tatbikat nedeniyle yapıldığını ise geldiklerinde öğrendiklerini söyledi.

CİHAN

Yorumlar