OGİAD, üyelerini destekler konusunda bilgilendirdi

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) tarafından üyelerine Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) hibe destekleri konusunda bilgilendirme programı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
OGİAD, üyelerini destekler konusunda bilgilendirdi

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) tarafından üyelerine Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) hibe destekleri konusunda bilgilendirme programı düzenlendi.

OGİAD Ali Kabul Toplantı Salonu'nda yapılan programa OGİAD Başkan Yardımcısı Ahmet Pamuk, DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu, DOĞAKA Program Yönetim Birimi Uzmanı İbrahim Yaşar, DOĞAKA uzmanları, OGİAD’a üye işadamları katıldı. OGİAD Başkan Yardımcısı Ahmet Pamuk, TUSKON’a bağlı bir dernek olarak çalıştıklarından dolayı TUSKON rehberliğinde Dünya Ticaret Köprüleri ve yurt dışı ticari iş gezileri düzenlediklerini, bu vesile ile ticaret yapmanın kolay olduğunu belirterek, “Osmaniyeli işadamlarımızın ve üyelerimizin bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi gerekir. Osmaniyeli işadamları olarak her türlü Devlet teşvik ve hibe desteklerinden de faydalanmalıyız. Bu konularda üyelerimizin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz.” dedi.

DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu ise Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik ile Bölge İçi Gelişmişlik Farkının Azaltılması Mali Destek Programının amacının TR63 Bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerde yenilikçiliğin teşvik edilerek işletmelerin rekabet güçlerinin geliştirilmesi ve bölgenin az gelişmiş ilçelerinde işletmelerin imalat sanayiine ve turizm sektörüne yönelik yapacakları yatırımların desteklenmesi yoluyla bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması olduğunu kaydetti. Kadıoğlu, 2014 yılı sürdürülebilir üretimin geliştirilmesi ve yenilikçilik mali destek programı hakkında bilgi vererek, Osmaniyelilerin mutlaka uygun ve çok proje vererek bu imkandan faydalanması gerektiğini söyledi.

DOĞAKA Program Yönetim Birimi Uzmanı İbrahim Yaşar da 2013 yılı içerisinde ilan edilen, 2013 ve 2014 yıllarında uygulanması planlanan programlar için öngörülen toplam kaynak tutarının 20 milyon TL olduğunu, yapılacak destek programıyla ilgili Hatay merkez başta olmak üzere Osmaniye Yatırım Destek Ofisi olarak her zaman teknik bilgilendirme konusunda uzmanlarla bilgilendirme yapabileceklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar