OGİAD, KOSGEB'in hibe ve destekleri konusunda çalıştay düzenledi

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) tarafından üyelerine yönelik 'KOSGEB’in Destekleri ve Girişimcilerin Karşılaştıkları Sorunlar' konulu çalıştay düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
OGİAD, KOSGEB'in hibe ve destekleri konusunda çalıştay düzenledi

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) tarafından üyelerine yönelik 'KOSGEB’in Destekleri ve Girişimcilerin Karşılaştıkları Sorunlar' konulu çalıştay düzenlendi.

OGİAD Ali Kabul toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya KOSGEB Osmaniye Hizmet Müdürü Nihat Karademir, Osmaniye Korkutata Üniversitesi (OKÜ) Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, OGİAD Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Umut Baysal Yönetim Kurulu Üyeleri ve OGİAD'a üye işadamları katıldı.

TUSKON tanıtım klibinin seyredilmesiyle başlayan programda OGİAD Başkan Yardımcısı Umut Baysal, TUSKON’a bağlı bir dernek olarak çalıştıklarından dolayı TUSKON rehberliğinde Dünya Ticaret Köprüleri ve yurt dışı ticari iş gezileri düzenlediklerini dünya ülkelerinin Türkiye’yi ve Türk insanını tanıdıklarını ve ticaret yapmanın kolay olduğunu belirterek Osmaniye’li işadamlarımızın ve üyelerimizin bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Düzenlenen çalıştay ve eğitimlerle Osmaniyeli işadamlarının her türlü Devlet teşvik ve hibe desteklerinden faydalanılması amaçladıklarını belirten Baysal, dernek olarak bu tür faaliyetler düzenlediklerini ve üyelerine yönelik desteğe her zaman hazır olduklarını söyledi.

OKÜ Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Bülent Yanıktepe ise çalıştaya gösterilen yoğun ilgiye teşekkür ederek başladığı sunumunda; “Son yüzyılda teknoloji; emek, sermaye, toprak ve girişimcilik olarak sıralanan geleneksel üretim faktörleri yanında yerini almış, bununla da kalmayıp diğer üretim faktörlerinin önem ve önceliğini azaltmıştır. Emek gücünün yerine makine ve robotlar, beyin gücünün yerine bilgisayarlar geçmeye başlamış, verimlilik artışı ve topraksız tarım uygulamaları toprağın kıymetini göreceli olarak azaltmıştır. Bir asır öncesinde insanların hayal bile edemedikleri şeyleri mümkün kılan teknoloji, bugün devletlerin uğruna mücadele verdikleri bir güç haline gelmiştir.” dedi.

Osmaniye KOSGEB Hizmet Müdürü Nihat Karademir ise OGİAD'a düzenlemiş olduğu programdan dolayı teşekkür ederek, “KOSGEB olarak girişimcilerin her zaman yanlarındayız. Özellikle girişimcilere bazı KOSGEB desteklerinde pozitif ayrımcılık uygulayarak daha fazla hibe ve proje desteği sağlamaya çalışıyoruz. Türkiye’de 250’den az çalışan istihdam eden yıllık bilanço veya net satış hasılatı 40 milyon TL’yi geçmeyen işletmeler bizim alanımıza girmektedir.” şeklinde konuştu.

KOSGEB'in hibe ve destekleri konulu sunumunda mevcut işletmelerde marka tescili yapmak kaydıyla Tanıtım, Reklam, İş Geliştirme, Ar-Ge-İnovasyona yüzde 60’ı KOSGEB desteği olmak kaydıyla destek verdiklerini, Yurt Dışı ticari iş Gezi Desteği gibi bir çok konuda KOSGEB’in destekleri olduğunu belirten Karademir, işletmelerin mutlaka KOSGEB’e gelerek detaylı bilgi almaları gerektiğini vurguladı .

    Program, işadamlarının sorularının cevaplanmasıyla sona erdi. CİHAN

Yorumlar