Ödüllü bilgi yarışmasına rekor başvuru

Antalya’nın Finike ilçesinde faaliyet gösteren Özel Toros Finike Koleji'nde bilgi yarışması düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Ödüllü bilgi yarışmasına rekor başvuru

Antalya’nın Finike ilçesinde faaliyet gösteren Özel Toros Finike Koleji'nde bilgi yarışması düzenledi. 4-5-6-7. Sınıf öğrencilerine yönelik bilgi yarışmasına merkez ve çevre belde ilk ve ortaokullarından bin öğrenci başvurdu. 3 seansta gerçekleşen sınavda Türkçe, matematik, fen bilgisi,din kültürü ve sosyal bilgiler derslerinden, toplam 75 soru yöneltildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere kırtasiye seti hediye edildi.

Rekor katılımın gerçekleştiği sınava 4, 5, 6 ve 7'nci sınıflar, Türkçe, Matematik, Fen, Din Kültürü ve Sosyal Bilgiler derslerinden soruları cevaplayacaklar. Yarışma, 4 ana dersten 4 sınıfa uygulanacağı için '4x4 Bilgi Yarışması' olarak adlandırıldı.

Yarışmada birincilere tablet bilgisayar, ikincilere fotoğraf makinası, üçüncülere mp4 çalar, dördüncü ve beşinciye saat verilecek. Diğer yandan, sıralamada 6 ile 10 arasında yer alanlara çeşitli hediyeler verilecek. Öğrenciler sonuçları 14 Nisan 2014 Pazartesi gününden itibaren www.finikekoleji.k12.tr internet adresinden öğrenebilecekler. Ayrıca yarışmada ilk üçe giren öğrencilere altın madalya verilecek.

Öğrencilerimizin, eğitim öğretim seviyelerinin gelişmesine katkıda bulunmak için bilgi yarışması düzenlendiklerini belirten, Özel Toros Finike Koleji Müdürü Cemil Demirtaş, Geleneksel olarak düzenlenen altıncı bilgi yarışmasına yaklaşık bin kişi katıldı dedi. Demirtaş, sosyal ve kültürel yarışmalar düzenleyerek ilçemizdeki eğitim öğretim seviyesinin gelişmesine katkıda bulunmak ve bilimsel düşünce alışkanlığı kazandırmak için bu tür etkinliklerinin devam edecektir dedi.

CİHAN

Yorumlar