ODTÜ'de Berkin yürüyüşüne müdahale: 1 yaralı

İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde(ODTÜ) düzenlenen gösteriye polis müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol
ODTÜ'de Berkin yürüyüşüne müdahale: 1 yaralı

İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde(ODTÜ) düzenlenen gösteriye polis müdahale etti. Kampüs girişinde toplanan grup üyeleri polise, taş, sapan, havai fişek ve molotof bombasıyla saldırdı. Polis ise grubu tazyikli su, biber gazıyla dağıtmaya çalıştı. Yoldan geçen bir vatandaş, başına isabet eden taşla yaralandı.

ODTÜ yerleşkesinde toplanan bir grup, A1 kapısından AK Parti Genel Merkezi'ne yürümek istedi. Eskişehir Yolu'nu trafiğe kapatan göstericilerin önü polis tarafından kesildi. Güvenlik güçleri yol üzerindeki gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

"SÜRÜCÜLER ARADA KALDI, BAZI GÖSTERİCİLER EZİLME TEHLİKESİ YAŞADI"

Yol kenarına çekilen grup yanlarında getirdikleri çöp konteynırlarıyla barikat kurup, polise direnmeye çalıştı. Bu sırada yolun açılmasıyla birlikte otomobil sürücüleri buradan geçmeye çalıştı. Arada kalan sürücülerin araçları da tazyikli suya maruz kaldı. Bazı göstericiler ezilme tehlikesi atlattı. Çevik Kuvvet'in müdahalesiyle geri çekilen grup, ODTÜ yerleşkesine döndü. Kampüs girişinde yaralananlara içeri giren sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Kampüs girişinde bir araya gelen yüzü maskeli gruplar, polis taş, sapan, havai fişekle saldırdı. Polis grubu yine tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi ile püskürtmeye çalıştı.

ODTÜ girişinde ellerine geçirdikleri malzemelerle barikat kuran grup, ‘Bu pisliği halk temizler’ pankartı açtı. Polis ile göstericiler burada sık sık karşı karşıya geldi. Göstericiler, kendilerine müdahale eden ekipleri Molotof bombası attı. Barikatın olduğu yere düşen bomba nedeniyle küçük çaplı yangın çıktı. Çıkan yangın yine TOMA’lar tarafından söndürüldü.

Kampüs içinde ağaçlık alana çekilen gruplar buradan polise taşla saldırmayı sürdürdü. Bu sırada yol kenarında bekleyen bir vatandaş, başına isabet eden taşla yaralandı. Yaralıya ilk müdahale polis ve yine yoldan geçen bir doktor tarafından müdahale edildi. Yaralı vatandaş hemen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ODTÜ'de polisle eylemciler arasındaki gerginlik sürüyor. CİHAN

Yorumlar