Ödediği doğalgaz faturasına 3 yıl sonra 5 bin TL borç çıktı

Yozgat’ta bir vatandaş 2009-2011 yılları arasında faaliyette bulunan işletmesine gelen doğalgaz faturalarını ödeyerek iş yerini kapattı.

Google Haberlere Abone ol
Ödediği doğalgaz faturasına 3 yıl sonra 5 bin TL borç çıktı

Yozgat’ta bir vatandaş 2009-2011 yılları arasında faaliyette bulunan işletmesine gelen doğalgaz faturalarını ödeyerek iş yerini kapattı. Ödediği doğalgaz faturasına 3 yıl sonra 5 bin TL borç çıkartılarak, abonenin faturasına aylık artı 345 TL borç yansıtılması vatandaşın tepkisine neden oldu.

Çocuk kreşi sahibi Tülay Ünlüsoy 3 yıl önce iş yerini kapatarak başka bir adreste faaliyetini devam ettirdiğini belirterek, 3 yıl sonra gelen 5 bin TL’lik doğalgaz faturasının kendisini sıkıntıya soktuğunu söyledi. Ünlüsoy, "3 yıl önce kapattığım işletmenin doğalgaz borcu şimdiki faturaya özel hizmet bedeli 345 TL olarak yansıtıldı. Ben 3 yıl önce aylık sabit gelen doğalgaz faturalarımı gününde ödedim. Gecikme ve faiz de yemedim. O dönemde iş yerini kapattığım için sadece doğalgaz değil elektirik, su ve diğer tüm faturalarımı da ödeyerek geçmişe ait her hangi bir borç bırakmadım. Aradan geçen 3 yıl sonra benim doğalgaz faturama normal borcun yanına 3 yıl öncesine ait olan 5 bin lira tutarı aylık taksitlere bölerek 345 lira olarak yansıtıldı. Benim elimde bütün faturaları ödediğime dair makbuzlar mevcut. Buna rağmen nasıl oluyor da 5 bin TL borç çıkartıyorlar." diye tepkisini dile getirdi.

Ödediği faturalarla birlikte doğalgaz dağıtım şirketine gittiğini ve kendisine çıkartılan borcun o dönemde yanlışlıkla faturasına eksik yansıtıldığını bildirdiklerini anlatan Ünlüsoy, “Ben bu borcu asla kabul etmiyorum. Bu borç benim değil. Ben ödediğim faturaların dekontunu gösteriyorum, firma çalışanları da ‘biz o dönem yanlışlıkla faturalara eksik saat yazmışız’ diyorlar. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Sadece ben değil bana söylenen benim gibi aynı durumda olan 40 kişinin daha mağdur edildiği. O halde 3 yıl önce ödediğim, elektirik, su, telefon faturalarında da yanlışlıklar yapılsın ve onlarda 3 yıl sonra bana ekstra borç çıkarsın. Bu ne kadar adaletli bir uygulama. Sürmeligaz dağıtım şirketi, abonelerden depozito ücreti olarak aldığı parayı yıllar sonra geri iade ederken aynı miktarı veriyor. Kendileri yeni abone ücretinde hiç adaletli davranıyor mu. Üstelik abonelerin depozito parasını yıllarca kullanıyor ve abonelere geri iade ederken aynı parayı iade ediyor. Yeni abonelerden aldığı depozito parasını ise sistemdeki son ücretlendirmeden alıyor." dedi.

Yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını vurgulayan Ünlüsoy, "Bu ücretlendirmeyi haksız buluyorum. Tüketici haklarına, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak hakkımı sonuna kadar arayacağım. Ayrıca devletimizin ilgili kurumlarından böyle işletmeleri denetlemesini ve haksızlıkların önlenmesini istiyoruz." diye konuştu.

Yozgat Sürmeligaz Dağıtım Şirketi yetkilileri ise konuya ilişkin iddilara herhangi bir açıklama yapmadı. CİHAN

Yorumlar