Oda seçimlerini takip eden gazetecilere yapılan saldırı tepki çekti

Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde mevcut Başkan Ünal Akdoğan'ın taraftarları olduğu iddia edilen kişilerin, başkan adayı Mesut Koska'yı tekme tokat dövdüğü olayı görüntülemeye çalışan basın mensuplarına yapılan çirkin saldırıya basın.

Google Haberlere Abone ol
Oda seçimlerini takip eden gazetecilere yapılan saldırı tepki çekti

Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde mevcut Başkan Ünal Akdoğan'ın taraftarları olduğu iddia edilen kişilerin, başkan adayı Mesut Koska'yı tekme tokat dövdüğü olayı görüntülemeye çalışan basın mensuplarına yapılan çirkin saldırıya basın derneklerinden büyük tepki geldi.

Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde tekme tokat dövülen başkan adayı Mesut Koska’yı görüntülemeye çalışan gazetecilere yapılan saldırıya Gaziantep Medya Platformu Derneği (GAMEP) ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nden büyük tepki geldi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesi yaşanan bu olaydan duyulan üzüntü dile getiren her iki dernek saldırıyı gerçekleştirenlerin yargı önünde hesap vermesini istendi.

GGC BAŞKANI AY: BASIN ÇALIŞANLARINA YAPILAN AHLAK DIŞI SALDIRIYI KINIYORUZ

Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı kongresinde çıkan kavgayı görüntülemek isteyen basın çalışanlarına yapılan saldırı, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay tarafından sert bir dille kınandı. Yapılan açıklamada olayın çağ dışı olduğu ve konunun takipçisi olunacağı belirtildi.

GGC Başkanı İbrahim Ay, 2 liste ile seçime gidilen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı kongresinde taraflar arasında meydana gelen kavgayı görüntülemek isteyen basın çalışanlarına yapılan ahlak dışı saldırıyı kınadığını ve olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

'HALKIN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR'

Gazetecilerin kamu adına görev yaptıklarını ve halkla her haberi sansürsüz, doğru ve tarafsız bir şekilde ulaştırmak zorunda olduğunu hatırlatan Başkan Ay, “Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı seçiminde meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı tüm Gaziantep basınına yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz. Kentin en önemli odalarından birisi olan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı kongresinde bir kavga yaşanıyorsa bu bir haberdir. Hiç bir zihniyetin ‘Çekmeyin, haber yapmayın’ deme gibi bir cüreti gösteremez.” dedi.

SORUMLULAR CEZALANDIRILMALI

Söz konusu saldırıyı yapan ve basın çalışanlarına hakaret edenlerin cezalandırılması için konunun takipçisi olacaklarına da dikkat çeken Ay şunları kaydetti: “Her zaman büyük bir fedakarlıkla kamu kurum ve kuruluşların, STK’lıların ve odaların faaliyetlerini fedakarca çalışarak halkla ulaştırmaya çalışan basın çalışanları bu tür saldırıları hak etmemektir. Çağımızda böyle saldırıların olmasına şahit olmak dahi büyük utanç vesilesidir. Bu saldırıyı esefle kınadığımı bir kez daha tekrarlıyor ve böyle zihniyetlerin her zaman karşısında olacağımızın da bilinmesini istiyorum.’’

Ay, konuyla ilgili saldırıya uğrayan gazetecilerle görüştüğünü ve olayın takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

Başkanlık seçimleri sırasında görevlerini yapmaya çalışan gazetecilerin uğradığı saldırıdan duyulan üzüntünün dile getirildiği açıklamada, "Öncelikle fiili saldırıya maruz kalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yapılan bir seçimde amaçları sadece haber yapmak olan arkadaşlarımıza 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü öncesi yapılan bu çirkin saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Aynı seçimde Mesut Koska isimli bir adayı darp ederek hastanelik eden bu şahıslar, daha sonra olayı görüntülemek isteyen gazetecilere de kaba kuvvet kullanarak bölgeden uzaklaştırmaya çalışmışlardır. Şehrimizin güzide odalarından birinde yaşanan bu tatsız hadise de basın mensuplarımızın ciddi bir yara almaması tek tesellimiz olmuştur" görüşlerine yer verildi.

Öte yandan Gaziantep'teki diğer medya dernekleriyle birlikte olayın takipçisi olacaklarını kaydeden GAMEP, saldırı olayına karışanların, Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası aracılığıyla tespit edilerek, yargı önünde hesap vermelerinin sağlanması gerektiğini istedi. CİHAN

Yorumlar