Öcalan’ın mektubuna yoğun ilgi

Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'daki Nevruz mesajını kahvehanelerde dinleyen Vanlılar, mesajı olumlu karşıladı.

Google Haberlere Abone ol
Öcalan’ın mektubuna yoğun ilgi

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Pervin Buldan sebebi ile Kürtçe okunan mektup, daha sonra İstanbul mebus Sırrı Süreyya lider sebebi ile Türkçe okundu. Kahvehanelerde okunan mektubu dikkatlice dinleyen Vanlılar, müspet mesajlara yer verildiğini söylediler. Mesajında Dolmabahçe Sarayı’nda yapılacak bulunan toplantıya enlem bir mektup olduğunu anlatım eden vatandaşlar, bundan sonraki süreçte Kandil’in atacağı adımların da mühim olacağını söylediler. Kongreden çıkacak sonuçlarla güzel yarınlara ulaşacaklarının umudunu taşıdıklarını dile getiren vatandaşlar, mektubu müspet karşıladıklarını dile getirdiler.

Mektubu, Türkiye’de yaşayan bütün halkların kardeşliği için kocaman bir talih şekilde gördüğünü belirten Mehmet Sait Özdemir isimli vatandaş, “Hükümetin bir an öncelikle buna ait adım atması, samimiyetini göstermesi gerekir. Bu mektup, yalnızca Kürt halkı hesabına değil Ortadoğu coğrafyası hesabına kocaman bir talih olduğunu düşünüyorum” dedi.

Öcalan’ın ‘PKK’nın Türkiye’ye karşı yürüttüğü 40 yıllık silahlı mücadeleyi sonlandırması için dönemin ruhuna müsait şekilde kongreyi toplaması gereklidir’ mesajını da müspet karşıladığını vurgulayan Özdemir, “Bu kongrenin yapılmasının 40 yıllık silahlı mücadeleye değil, cumhuriyetin kuruluşundan beri tertip tarafında hazırlanmış bütün isyanlara, bütün katliamlara karşı bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Bu kongrenin de PKK adına, halkaların kardeşliği hesabına tarihsel olduğunu düşünüyorum” halinde konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar