Öcalan: Yasal alt yapı hazırlanmalı, yoksa süreç gitmez

İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, "Eğer görüşmeler, süreç, tekraren ikinci dönem başlayacaksa, eğer müzakere mi diyorlar ne diyorlarsa onun yasal alt yapıları hazır olmalıdır.

Google Haberlere Abone ol
Öcalan: Yasal alt yapı hazırlanmalı, yoksa süreç gitmez

İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, "Eğer görüşmeler, süreç, tekraren ikinci dönem başlayacaksa, eğer müzakere mi diyorlar ne diyorlarsa onun yasal alt yapıları hazır olmalıdır. Eğer böyle olmuyorsa bu süreç bu şekil gidilmez." dediği ifade edildi.

Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, İmralı'da ağabeyi terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmenin ardından akşam saat 18.30'da Gemlik'e döndü. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Mehmet Öcalan, ‘‘Süreç üzerinde konuştuk. 'Sürecin birinci dönemi bitmiştir. İkinci dönem başlamamıştır. Bekliyoruz.' Öcalan'ın dedikleri bunlardır. 'Birinci dönem bitmiştir, ikinci dönem başlamamıştır. 20 günden beri, devletin yetkililerinin bizimle bir teması olmamıştır. Eğer görüşmeler, süreç, tekraren ikinci dönem başlayacaksa, eğer müzakere mi diyorlar ne diyorlarsa onun yasal alt yapıları hazır olmalıdır. Eğer böyle olmuyorsa bu süreç bu şekil gidilmez.'”
CİHAN

Yorumlar