Obama’dan Nazarbayev’e nükleer destek

ABD Başkanı Barak Obama, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’e nükleer silahsızlanma konusunda gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol
Obama’dan Nazarbayev’e nükleer destek

ABD Başkanı Barak Obama, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’e nükleer silahsızlanma konusunda gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür etti. Nazarbayev 3. Nükleer Güvenlik Zirvesi kapsamında Hollanda’da Obama ile bir araya geldi.İkili görüşmede, Nazarbayev, Kazakistan’daki en büyük doğrudan yatırımcı ülkelerden biri olan ABD’nin ekonomik rolünün ülkesi için son derece önemli olduğunu söyledi. Obama ise görüşmede yaptığı açıklamada, Kazakistan’ın başta nükleer silahlardan arınma konusunda olmak üzere dünya barışı içim gösterdiği gayretin takdire şayan olduğunu ifade etti.

Dünyanın en büyük uranyum üreticisi ülkelerin başında gelen Kazakistan, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından nükleer silahlarından kendi iradesi ile vazgeçen dünyadaki ilk ülke olmuştu. Nazarbayev, Kazakistan'da nükleer enerjinin kullanıldığı Semipalatinsk (Semey) poliganını 7 Mayıs 1995'te kapatmıştı.
CİHAN

Yorumlar